TV

Visning af Viasat i klubben

Hvis klubben skal vise TV3 eller andre programmer fra Viasat, skal der indgås en aftale, der omfatter institutioner. Aftalen skal tegnes af klubben og ikke af en privatperson. Aftalen skal ikke gå gennem en Viasatforhandler (f.eks. Radio/TV-forretning) ude i landet, men igennem en afdeling i Viasat, der kun varetager foreninger og fællesantenner.

Afdelingen kan kontaktes hos Viasat på tlf. 77 33 13 00.

Video og DVD
Der er stramme regler for brugen af videofilm i klubber og ungdomsskoler. Der findes dog to lovlige måder, man kan få fat på en film, der ønskes vist i klubben eller ungdomsskolen for medlemmerne. De to måder er:

1. Man kan leje den ønskede bestemte titel direkte gennem et af de filmselskaber, som har erhvervet sig retten til at udleje denne film til brug for fællesvisning. Dette kunne f.eks. være fra et af følgende selskaber:

 

2. Normalt må spillefilm kun anvendes til brug for visning i private hjem. En lang række filmselskaber har dog givet tilladelse til, at deres film også kan anvendes i klubber og ungdomsskoler, hvis klubben har en MPLC Paraplylicens®. Det betyder, at hvis klubben eller ungdomsskolen har tegnet en MPLC paraplylicens®, kan man lovligt se film, som klubben/ungdomsskolen eller et medlem/en medarbejder selv har købt eller lejet i detailhandlen. 

Ungdomsringen har forhandlet med MPLC, således at Ungdomsringens medlemmer kan få abonnement med rabat.

Klubben kan ikke lovligt vise optagelser af spillefilm som har været vist på TV eller kopier af spillefilm.