24. jun 2016

Pressemeddelse om lederudviklingsprojekt og forskning

Aalborg Kommune v. Center f. Tværfaglig Forebyggelse og Ungdomsringens Akademi har indgået kontrakt med hinanden om lederudviklingsprojekter og forskning.

Pressemeddelelse

Aalborg Kommune v. Center f. Tværfaglig Forebyggelse og Ungdomsringens Akademi har indgået kontrakt med hinanden om lederudviklingsprojekter og forskning. 

12 ledere fra Fritidscentrene i Aalborg Kommune vil i løbet af det næste år arbejde med lederprojekter, hvor der kommer fokus på netværk og tværorganisatorisk ledelse. 

"Det er afgørende for børn og unges succes i skolen, at der arbejdes målrettet med løft af den sociale og personlige læring samt med et særligt blik for de børn og unge, der i dag er udfordret i folkeskolen. I Aalborg har vi besluttet at vores fokus og arbejde må være på tværs og i en sammenhæng mellem skolerne og fritidscentrene. Vi står derfor sammen om at løfte børn og unge, uanset deres sociale baggrund, og derfor hilser jeg dette samarbejde med Ungdomsringens Akademi velkommen, siger Mai-Britt Iversen, rådmand f. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen.

Lederprojekterne får fokus på udvikling af strategisk sprog og handling, der kan placere Fritidscentrene centralt ift. brobygning og samarbejde med skolen og de lokale forebyggende indsatser i SSP, det boligsociale arbejde samt samspil med foreningslivet. 

"Vi er meget glade for at Aalborg Kommune har valgt at indgå denne aftale med os. Vi ser aftalen som en blåstempling af Ungdomsringens Akademi. Vi forventer at få 1 eller 2 kommuner mere med, således at vi kan få skabt erfarings- og vidensdeling på tværs af kommuner. Så tøv ikke med at kontakte os, hvis et lignede projekt kunne være interessant for jer” siger Simon Kollerup, formand for Ungdomsringen. 

Lederudviklingsprojekterne får tilkoblet forskning via Ungdomsringens partnerskab med Copenhagen Business School v. Institut for Ledelse, politik og filosofi. Justine Grønbæk Pors adjunkt og ph.d fra CBS leder og koordinerer forskningen. Forskergruppen indbefatter Niels Åkerstrøm Andersen, professor v. CBS, Helene Ratner ph.d og adjunkt DPU og No Emil Kampmann ph.d og adjunkt Metropol. 

"Netop det faktum at projektet, og vores aftale med Ungdomsringens Akademi, gav mulighed for forskning på ledelse var afgørende for os" siger Denise Bakholm, chef f. Center f. Tværfaglig Forebyggelse. 

Kontakt: 

Aalborg Kommune

Denise Bakholm, tlf 25 20 13 40

Ungdomsringens Akademi

Jesper Larsen, tlf 30 92 21 65