25. apr 2016

BUPL lancerer ny kampagne: Skolepædagoger skal være mere synlige

BUPL lancerer en ny kampagne, der især henvender sig til forældre, kommunalpolitikere og andre omkring skolen. Målet er at gøre opmærksom på pædagogernes vigtige rolle i skolens hverdag.

Kampagnen kommer, fordi alle skal forstå, hvad pædagogens opgaver er, forklarer BUPL’s formand Elisa Bergmann.

»Alle skal have øjnene op for, hvor vigtig en opgave vi har i skolen. Det står fint i loven, men det som medierne og politikerne taler om, kommer meget hurtigt til at handle om alle mulige andre ting end, hvad pædagoger kan bidrage med,« siger hun.

Er pædagogerne ikke gode nok til at vise, hvad de gør i skolen?

»Jo. Men det er druknet i en reform med rigtig mange elementer. Lærer-pædagog-samarbejdet har ligget ret langt nede på listen over de ting, der skulle implementeres. Så vi skal gøre omverdenen opmærksom på, at vi er en faggruppe, som gør et kæmpestort stykke arbejde,« siger Elisa Bergmann.

Mange diskussioner om folkeskolen handler om, hvad børnene skal lære, og hvordan de skal blive dygtige, påpeger Elisa Bergmann.

»Men en af forudsætningerne for at blive dygtig er, at man trives og har det godt, og at man har nogle stærke børnefællesskaber. Forældrene synes også, det er vigtigt, men der er mange forældre, der overser, at det andre end lærerne, der kan bidrage til trivslen, nemlig pædagogerne,« siger hun.

Skolepædagogers betydning
Hun håber, at kampagnen vil få flere forældre til at indse, hvad skolepædagogerne betyder i hverdagen. Måske bliver forældrene opmærksomme på, at man også kan snakke med pædagogen om, hvordan skoledagen har været, når de henter børnene i fritidsinstitutionen. Eller måske bliver de opmærksomme på, at pædagogerne ikke er med i skole-hjem-samtalerne.

»Og der burde pædagogerne netop være med, hvis det, vi er mest optagede af, er, at børnene fungerer i et fællesskab,« fastslår hun.

 

Se kampagne-sitet skolepædagoger.dk her

Læs den fulde artikel her