3. feb 2016

Lektørudtalelse på Fritid - den nye elev i klassen.

 

Kort om bogen
Med den nye folkeskolereform er fritids- og ungdomspædagogikken kraftigt udfordret. Denne bog sætter fingeren på pulsen af udfordringerne og perspektiverer fremad mod de nye udfordringer og vilkår for fritids- og ungdomspædagogikken. Bogen hen vender sig til alle faggrupper med interesse i den pædagogiske verden.

Beskrivelse
Bogen fokuserer på udfordringerne for fritids- og ungdomspædagogikken, som folkeskolereformen er årsag til, da fritiden og legen pludselig er blevet en aktiv medspiller i skolens hverdag. En ny verden både for underviserne og for fritidspædagogerne. Bogen suppleres af en række videospots i forlængelse af kapitlerne, som kan inspirere til dialog og debat om fremtidens fritids- og ungdomspædagogik.

Vurdering
Det er en interessant udgivelse for alle parter af den pædagogiske verden omkring grundskolen. Bogen rammer godt ned i minefeltet omkring skolereformen og får præciseret nogle meget relevante pointer og problemstillinger.

Andre bøger om samme emne/genre
Bogen kan læses sammen med andre udgivelser om den nye pædagogiske virkelighed efter folkeskolereformen, og dem findes der mange af. Håndbog til pædagoguddannelsen kan anbefales til de pædagogstuderende, som er på vej ud i fritids- og ungdomspædagogikkens virkefelter.

Til bibliotekaren
Bogen anbefales især til pædagoguddannelsens biblioteker, men også til læreruddannelsens biblioteker.

Henrik Munch Jørgensen

Husk at du kan købe bogen her