2. okt 2017

Så er der åbent for Ungdomsringens esportliga!

Søndag den 1-10-2017 blev der, som planlagt, åbnet for tilmeldinger til liga på www.esportligaen.dk. Danmarks officielle eSport-liga er et samarbejde mellem eSport Danmark, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund og Ungdomsringen.

Ambitionerne bag den nye liga er fra begyndelsen høje. Danmark markerer sig flot i eSportens verdenselite, og skaren af breddeudøvere er de seneste år vokset markant. Denne mangfoldighed er den nye liga designet til at understøtte og udvikle.

I ligaen vil der fra starten blive konkurreret i Counter-Strike og League of Legends på PC og FIFA på konsol. Med tiden vil ligaen blive udvidet med flere retninger. For at sikre, at alle fra folkeskolelever til etablerede spillere kan være med, vil den nationale liga være delt op i en række underligaer og divisioner, hvor vinderne af hver underliga til sidst mødes i et nationalt slutspil som kårer en danmarksmester i hvert spil. Danmarksmesteren vil repræsentere Danmark ved det officielle VM i eSport.

Når du deltager i eSportligaen, så støtter du eSporten og foreningsdanmark, og er med til at sikre ordnede forhold indenfor dansk eSport.

Kampene i ligaen er underlagt reglerne fra Antidoping Danmark om matchfixing og dopingtest.

Alle Ungdomsringens medlemsklubber kan nu tilmelde sig Ung-ligaen, som bliver for alle unge, som er medlem af Ungdomsringen igennem deres klub, ungdomsskole, ungemiljø mm.

Vi glæder os rigtig meget til, at ligaen kommer i gang, og vi håber meget på, at I vil tage rigtig godt i mod den.

I kan læse meget mere om ligaen på www.esportligaen.dk/ligaer og er der overordnede spørgsmål til ligaen, så kan I kontakte konsulent Morten Larsen på mol@ungdomsringen.dk eller 30922160. 
Er der mere spilspecifikke spørgsmål, så kan man kontakte esportligaen på info@esportligaen.dk 


Redaktører

Morten Larsen

Morten Larsen