28. nov 2017

Roskilde Festival støtter Musikstarter

Med en donation på 600.000 kroner indleder Foreningen Roskilde Festival og Musikstarter et treårigt samarbejde, der skal få flere unge piger og drenge til at finde sammen omkring musikken.

Siden 2013 har initiativet Musikstarter inviteret musikglade piger og drenge i alderen 13-18 år til årlige camps. Her har de gennem flid og fællesskab spillet musik og oplevet glæden ved at være sammen omkring musik på skoler, ungdomsskoler, klubber og spillesteder i hele landet.

Musikstarter blev etableret af bandet Nephew og drives i det daglige i samarbejde med Ungdomsringen, som er en forening for fritids- og ungdomsklubber og ungdomsskoler i Danmark.

Det er igennem en donation på 600.000 kroner, at Foreningen Roskilde Festival vil støtte Musikstarter gennem de kommende tre år. Samtidig markerer donationen begyndelsen på et treårigt samarbejde, hvor festivalen tager aktivt del i udviklingen af Musikstarter.

Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde siger:

”Musikstarter er på få år lykkedes med at tiltrække både drenge og piger til deres årlige camps og har fået skabt et appellerende ungdomsmiljø og et stærkt fællesskab. De har fat i noget af det rigtige, og vi er overbeviste om, at det er et initiativ, der er med til at sætte positivt præg på fremtidens talentudvikling på den danske musikscene. Det ligger helt i tråd med vores fokus på vækstlag og diversitet. Derfor er det også helt naturligt for os at engagere os yderligere og bidrage til at styrke Musikstarter over de kommende år.”

Kristian Riis fra Nephew siger:

”Vi er glade for, at Roskilde Festival igen vil støtte Musikstarter. Roskilde Festival er en af de absolut stærkeste aktører, når det handler om musik som udgangspunkt for fællesskaber. Roskilde Festival kan styrke Musikstarter i forhold til at komme i kontakt med endnu flere unge. Vi glæder os meget til det nye samarbejde.”

Claus Hansen fra Ungdomsringens Landsråd siger:

“Ungdomsringen arbejder for demokratisk dannelse og det gode børne- og ungeliv i Danmark. Vi synes, at Roskilde Festival er en god samarbejdspartner for Musikstarter og glæder os til sammen at tage projektet et skridt videre.”

I 2017 deltog flere end 700 unge på Musikstarter camps i Esbjerg, Grenaa, Aarhus, Silkeborg, Sønderborg, Svendborg, Ølstykke, København, Roskilde og Skive.

Roskilde Festival var med til at igangsætte Musikstarter for fem år siden med en donation på en million kroner.

Musikstarter har tidligere modtaget både en Danish Music Award for ’Årets Idé’ og en Gaffa Award.

Læs mere om Musikstarter her: www.musikstarter.dk eller facebook.com/musikstarter

Roskilde Festival skabes af frivillige ildsjæle og er 100 % non-profit. Alt overskud doneres til kulturelle og velgørende formål af Foreningen Roskilde Festival. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 320 millioner kroner til udlodning.

Flere oplysninger:
 

Roskilde Festival
Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier

E-mail: press@roskilde-festival.dk

Pressetelefon: 30 10 82 81

Musikstarter / Ungdomsringen

Stefan Kvamm, Projektleder
E-mail: stk@ungdomsringen.dk
Telefon: 70270050


Redaktører

Lars Bugge

Lars Bugge