4. sep 2015

Ungdomsringen støtter Politikens indsamling til flygtningebørns fritidsliv

Fra den 1. september har regeringen sænket det månedlige beløb til en flygtningefamilie drastisk. Derfor startede dagbladet Politiken en indsamling til fordel for flygtningebørns fritidsliv, og det støtter Ungdomsringen op om. Formand for Ungdomsringen, Simon Kollerup, forklarer her, hvorfor han mener det er en vigtig sag.

”Uden fritid ingen fremtid” sådan lyder overskriften på en indsamling dagbladet Politiken startede i mandags, efter at regeringen har valgt at sænke det månedlige beløb for en flygtningefamilie, med opholdstilladelse i Danmark, men hele 42 %. Formålet er at give flygtningebørn en mulighed for at deltage i det danske foreningsliv, og derved forbedre deres muligheder for at blive integreret. Ungdomsringen bakker op om indsamlingen, og budskabet om foreningslivets styrke. ”Et aktivt fritidsliv er ofte rammen om gode fællesskaber og stærke relationer, hvilket alle unge kan have gavn af, også flygtningebørn. Derfor er det generelt en udfordring for samfundet, hvis familier ikke har ressourcerne til, at deres børn kan have et indholdsrigt fritidsliv., siger Simon Kollerup, formand for Ungdomsringen.
Ungdomsringen er en forening for fritids- og ungdomsklubber samt ungdomsskoler i Danmark, og her har man mange års erfaring med at skabe rammerne om større børn og unges fritidsliv. Særligt sårbare og udsatte unge kan have gavn af at gå i klub eller ungdomsskole, da samværet med andre unge og uddannet personale, kan mindske risikoen for at ”miste fodfæstet” og derved blive ekskluderet fra samfundet og fællesskabet. En stor del af netop flygtningebørnene må anses for at være sårbare eller udsatte, og derfor hilser Ungdomsringen opmærksomheden velkommen. ”Vi ved at et aktivt fritidsliv er en katalysator for, færdigheder som samarbejde, forståelse for fællesskab og demokrati, og ikke mindst integration. Mange af vores medlemmer, arbejder derfor hver dag med at lære de unge det man ikke kan sætte på formel, og på den måde være med til at gøre dem til livsduelige og demokratiske individer, som tager aktiv del i samfundet”, forsætter Kollerup. Der er fritids-, ungdomsklubber og ungdomsskoler over hele landet, hvor der findes en bred palette af aktiviteter, som skaber rum for de unge – også flygtningebørn.
 
Ungdomsringen har doneret 2.000 kr. til Politiken og Dansk Flygtningehjælps indsamling. 
 
 


Redaktører

Bjørn Brandenborg

Bjørn Brandenborg