18. maj 2018

Mindeord om Ulla Andersen - – tidligere pædagogisk konsulent i Ungdomsringen

Ulla Andersen sov stille ind torsdag den 3. maj på Skejby Sygehus omgivet af nære venner.

Tirsdag den 8. maj blev Ulla bisat fra Vestre Kirke i Aarhus – på den smukkeste solskinsdag.

Ungdomsringen deltog i  bisættelsen og den efterfølgende mindekomsammen og helt i Ullas ånd blev der serveret boblere og smørrebrød og sunget sange med den dejligste udsigt over vandet ved Risskov Strand, som kulisse.

 

Ulla var ansat i Ungdomsringen fra 1997 til marts 2015 og i alle årene var Ulla en af de helt store i dansk klub- og ungdomspædagogisk historie.     
 
Ulla gik altid foran med et meget stort engagement og en ild, der i høj grad brændte for Danmarks ungdom, og hun var en meget stor inspirationskilde for landets klubledere og klubpædagoger med udviklingsprojekter, oplæg og kurser, kronikindlæg, indlæg i nyhedsbreve og Ulla havde en overgang hendes helt egen klumme i Ungdomsringen ”Fru Andersens klumme”, hvor hun fremsatte vigtige synspunkter og dagsordener på hendes helt egne fantastiske, firnurlige og humoristiske måde at udtrykke sig på. Ulla var også redaktør af flere af Ungdomsringens årlige bogudgivelser.      
 
Ulla har gjort en meget stor forskel for landets klubber og ungdomsskoler og i Ungdomsringen anser vi hendes indsats, som underviser og som forgangskvinde med pædagogisk udviklingsarbejde, som værende af meget stor betydning for området. Vi skylder Ulla en stor tak for denne indsats.            
  
Ulla var i den grad en ”rejsende konsulent”. Ulla have ikke bil, men jobbet bragte hende rundt i alle dele af landet og det var altid muligt at nå frem med afgang meget tidligt om morgenen og med en rejse, som oftest bestod af både, bus, tog, måske en cykeltur og bus igen og med samme rute tilbage. Ulla nød rejserne og meget nyt pædagogisk litteratur blev læst til gavn for området på rejserne.    
 
I Ungdomsringen vil vi alle huske Ulla som en dygtig og dedikeret konsulent og en underviser med hjertet altid brændende for børn og unge og for udvikling af fritids- og ungdomspædagogikken. En respekteret konsulent som bidrog til udviklingen af Ungdomsringen igennem mange år og som både folkevalgte og kollegaer satte meget stor pris på.
 
Ulla vil huskes for at være en omsorgsfuld, ærlig og nærværende kollega med et skønt temperament og den dejligste skøre humor og smittende latter.       
 
Tak for alt Ulla.
 
ÆRET VÆRE ULLAS MINDE