29. jan 2015

Just Dance 2015 på Vesterbro Ungdomsgård, en succes for fællesskabet.

Just Dance 2015 er netop overstået, og det har på alle måder været en kæmpe succes.

Just Dance 2015 er netop overstået, og det har på alle måder været en kæmpe succes. Der var udsolgt, der var kæmpe opbakning fra familie, venner og andre unge og så var der fællesskabet på tværs af klubberne. Et fællesskab, som opstår, mellem unge på kryds og tværs af klubber og landsdele. En af de klubber, som valgte at bruge noget tid på Just Dance, var Klub Spangsbjerg fra Esbjerg. Klubben gjorde i den grad turen til Just Dance til en helstøbt oplevelse for de unge. Læs herunder en beskrivelse fra klubpædagog Marianne Dalsjø Fontana`s om, hvordan klubben gjorde det til noget lidt mere specielt, og hvordan de udnyttede netværket mellem klubberne:

Klub Spangsbjerg tog til DM i Just Dance for fritids, ungdomsklubber og ungdomsskoler. Men da der er lang vej fra Esbjerg til København, valgte vi at gøre en tur ud af det. Pigerne Julie, Sofia, Laura, Marie, Ellen, Anna fra 5. Klasse havde tilmeldt sig, og fået tilladelse til at tage fri fra skolen om fredagen. Derfor drog vi med toget kl. 8.30 d. 23/1. Per og Rasmus fra Vesterbro ungdomsgård havde sagt JA til at vi måtte overnatte i deres klub, og dette var vi yderst taknemmelige for. Så efter ankomst til Københavns hovedbanegård, gik vi ud til ungdomsgården, hvor Rasmus tog godt imod os. Vi stillede vores bagage, inden vi straks drog mod Strøget og alle dens butikker. Og HURRA for januar udsalg, pigerne shoppede amok. Men da flere ikke før havde været i København, var det også en kulturel oplevelse for os alle. Vi vandrede mest i og omkring strøget, var oppe i rundetårnet, nede på Nyhavn, i Magasin, H&M samt en masse andre butikker.
Efter en super god aftens mad på Hereford Village, mætte og ondt i fødderne var vi tilbage ved 21.30 tiden i Vesterbro Ungdomsgård. Så blev der mode show med det købte tøj! Vi fik liggeunderlag og soveposer frem, og så var der ro kl. 23.00 – vi skulle jo tidligt op!
Kl. 7.00 var det op igen, pakke, spise og gøre os lækre i ens tøj for hvert hold, samt kigge ud af vinduet og se alle de børn og unge der kom fra de andre klubber. Pigerne var meget spændte.
Alle dansede godt og vi havde en hyggelig dag, trods vi ikke kom så langt i konkurrencen.
De syntes derfor, det var fedt, at de kunne danse videre om små præmier op til flere gange.

Der blev også kigget på og snakket med andre børn og unge, så nye bånd opstod med andre klubber.
Pak sammen og efterlade hobbyrummet som ved ankomst ved 15.30 tiden, stor tak til Rasmus og Vesterbro ungdomsgård, og mod banegården igen, hvor der blev travet rundt, mens Marianne var kuffert passer!
Godt mætte af en masse gode oplevelser og nye bekendtskaber, både i København og til Just Dance, ankom vi hjemme i Esbjerg kl. 21.00 d. 24/1. Vi er alle enige om, at klubben helt klart skal af sted på samme måde næste år J
Tak for turen til pigerne, og tak til Ungdomsringen m. fl. for det flotte arrangement.


Redaktører

Mikkel Kofoed

Mikkel Kofoed