13. jan 2015

Millionstøtte til Musikstarter

Bikubenfonden har netop valgt at indgå et partnerskab med Ungdomsringen og Nephew omkring Musikstarter, med en støtte på lidt over 3 millioner kr. for delt over 2015 og 2016. Læs mere om partnerskabet her.

 Bikubenfonden forsætter partnerskabet med Ungdomsringen og Nephew 

 

 

I 2013 lancerede rockbandet Nephew og foreningen Ungdomsringen projektet Musikstarter, der er musikkens svar på fodboldskoler. Kernen i projektet er Musikstarter Camps i efterårsferien, hvor unge mellem 13 og 18 år mødes og øver, spiller og komponerer musik. De to første år fik Musikstarter økonomisk støttet fra Roskilde Festival og Bikubenfonden, og i slutningen af 2014 blev Bikubenfonden ansøgt om at indgår et partnerskab om projektet. Mange af de ildsjæle, der har været med til at opbygge Musikstarter rundt om i landet, har ventet i spænding på Bikubenfondens svar. Svaret er netop kommet og det er i særdeleshed positivt.  ”Jeg er utrolig glad for, at Bikubenfonden har valgt at forsætte vores samarbejde. Det er en anerkendelse af, at vi har et rigtig godt projekt, som har stor betydning for mange unge. Ikke kun de velfungerende, men i særdeleshed også de som er socialt udsatte og som har det svært,” siger formand for Ungdomsringen Simon Kollerup.
Partnerskabet betyder at den eksterne økonomiske støtte til Musikstarter er sikret frem til og med 2016. På baggrund af en ekstern evaluering af resultaterne for 2015 og 2016, er Bikubenfonden indstillet på at forlænge partnerskabet til 2017. Bikubenfonden har indgået partnerskabet omkring Musikstarter for at sætte fokus på det udbytte socialt udsatte unge kan få ved at deltage i projektet. Dermed er et af formålene med deres støtte at Musikstarter skal tilgængeligt for alle unge, uanset økonomisk formåen og social baggrund. ”I Bikubenfonden arbejder vi med kunst og kultur som løftestang for at skabe positive forandringer for socialt udsatte børn og unge. Musikstarter er et ambitiøst projekt baseret på et inkluderende fællesskab, der giver alle typer unge succesoplevelser og styrker deres sociale kompetencer og modstandskraft,” siger Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen.
 
Ny mentorordning
Med musikken som katalysator har Musikstarter allerede de to første år bevist, at unge fra alle sociale lag kan få stort udbytte af at være en del af projektet. For at styrke indsatsen omkring socialt udsatte og sårbare unge, bliver der i 2015 startet en mentorordning. Formålet er både at rekruttere flere socialt udsatte unge, og at sikre de får et godt udbytte af at deltage i Musikstarter. ”Med mentorordningen vil vi gøre en indsats for, at inkludere flere udsatte og sårbare unge i et nyt fællesskab. Det skal være med til blandt andet, at styrke deres sociale kompetencer, og dermed gøre dem til livsduelige unge, som bliver hele mennesker, der er i stand til at navigere i en kompleks verden,” afslutter Simon Kollerup.
 
Bliv en del af Musikstarter
Musikstarter Camps ligger i efterårsferien og arrangeres af de lokale klubber og ungdomsskoler i området omkring den enkelte camp. Alle klubber eller ungdomsskoler kan blive en del af Musikstarter. Man kan blive det på mange måder, lige fra at være lokal musikstartere, hvor de unge kan få viden om projektet og spille i den lokale klub eller ungdomsskole, til at være en del af en arbejdsgruppe, der arrangerer en Musikstarter Camp. 
Hvis du vil vide mere om hvordan DIN klub eller ungdomsskole bliver en del af Musikstarter, så kontakt:
 
Morten Larsen
Tlf. 3092 2160
Mail: mol@ungdomsringen.dk
 

 


Redaktører

Søren Elmkær

Søren Elmkær

Morten Larsen

Morten Larsen

Lars Bugge

Lars Bugge

Mikkel Kofoed

Mikkel Kofoed