13. jan 2015

Nytårshilsen fra formanden

Ungdomsringens nyvalgte formand, Simon Kollerup, ønsker godt nytår til alle medlemmer, og fortæller om tre gode nyheder. Læs mere her!

Kære medlem

Mit navn er Simon Kollerup, og jeg blev valgt som formand for Ungdomsringen på kongressen den 29. november sidste år, da Maja Panduro valgte at stoppe. Jeg er rigtig glad for nu at stå i spidsen for en forening, der gennem varme relationer og stærke fællesskaber former og skaber hele børn og unge, som er klar til livet og til at tage del i vores samfund. Tak for valget som formand for jeres forening, som nu er blevet til vores.

Vi er allerede godt i gang med det nye år, og der sker rigtig meget i Ungdomsringen. Jeg vil gerne benytte denne nytårshilsen til at sætte fokus på nogle enkelte af de gode nyheder.

Bikubenfonden har sagt ja til at forsætte samarbejdet om Musikstarter 

Siden starten i 2013 er Musikstarter vokset. I mine øjne er det et helt fantastisk koncept, og jeg kan se at det allerede er en stor succes. Ikke mindst takket være alle jer, i klubberne og ungdomsskolerne, som gør en kæmpe indsats for at give de unge en stor oplevelse. Som flere af jer ved så har vi fra starten haft et godt samarbejde med Bikubenfonden.

Jeg er rigtig glad for at kunne fortælle, at Bikubenfonden netop har sagt ja til at forsætte vores samarbejde. Nu i et partnerskab med en samlet støtte på 3,3 millioner kr. til Musikstarter i år og næste år. Det giver os gode muligheder for at udvikle Musikstarter.

Et nyt tiltag i 2015 er en mentorordning, der skal være med til at styrke indsatsen over for socialt udsatte unge, som er et af omdrejningspunkterne for partnerskabet med Bikubenfonden. Et tiltag som jeg forventer mig rigtigt meget af, om som bliver en smuk overbygning på et godt projekt. Jeg vil gerne opfordre alle klubber og ungdomsskoler med interesse for musik til at blive en del af Musikstarter. Det kan man blive på mange måder, lige fra at være lokal musikstartere til at være en del af en arbejdsgruppe, der arrangerer en Musikstarter Camp. 

Hvis du vil vide mere om hvordan din klub eller ungdomsskole bliver en del af Musikstarter, så følg med på Musikstarters facebookside ved, at klikke på Musikstarterlogoet eller kontakt:

Morten Larsen

Teamkoordinator

Tlf.: 3092 2160

Mail: mol@ungdomsringen.dk

                                                                                                              

Fritids- og ungdomsklubberne – før, nu og for fremtiden

Det er ikke nogen nyhed, at mange af jer, som er medlem af Ungdomsringen, oplever store forandringer, og skal vende jer til en ny hverdag. Det kan give mange udfordringer og frustrationer, men også nye muligheder. Ungdomsringen har eksisteret i over 70 år, og det er ikke første gang vi, og alle I medlemmer, har været igennem forandringer. Jeg tror på, at selv om tilpasningen kan tage tid og kræve kræfter, så er der stadig behov for vores område. Ikke mindst på grund af det store bidrag I yder til samfundet, ved at gøre en indsats for og med de unge. I et forsøg på at give vores bud på, hvorfor klubberne stadig er en vigtig del af samfundet, har vi lavet en film, som jeg håber kan give anledning til debat og refleksion. 

I kan se filmen ved at klikke på billedet her under.

Vær med til at sprede den gode historie og del videoen på din Facebookprofil eller dine andre sociale medier. Vi er, og skal blive ved med at være, samfundets garant for at der skabes livsduelige unge, som bliver hele mennesker med sociale kompetencer, der sætter dem i stand til at navigere i en kompleks verden.

Har I brug for et kort oplæg om mulighederne i den nye folkeskolereform, et skræddersyet kompetenceudviklingsforløb, eller noget helt tredje så kontakt os, og vi finder ud af det sammen.

 

 

Ungdomsringen er partner i Kulturministeriets store satsning på unge og kultur

Min kollega i Folketinget, kulturminister Marianne Jelved, har udnævnt 2015 til at være ungekulturår. Projektet har fået navnet URKRAFT 2015, og formålet er at sætte unges egne kunst- og kulturoplevelser på dagsorden i løbet af 2015. Der er fokus på kunst og kultur af unge, for unge og med unge. Det er dermed Kulturministeriets hyldest til ungdommens egen evne til at organisere sig, og skabe kunst og kulturoplevelser for hinanden. URKRAFT for alle unge, og dermed er det ikke afgørende om man kører gokart, laver teater eller noget helt andet.

Det er Kulturstyrelsen der er projektleder på URKRAFT, og for at gøre det til virkelighed har de indledt et partnerskab med os. Ud over Ungdomsringen er også ungekulturhuset ”Kraftværket” i København og ”Frontløberne”, der er med til at realisere unges kulturelle projekter i Aarhus, partner i projektet.

URKRAFT kommer til at bestå af en masse aktiviteter i hele landet, og ikke mindst af URKRAFT puljen, hvor unge kan søge midler til at realisere deres kunst- og kulturprojekter.

URKRAFT starter med en stor startevent den 17. januar, der kommer til at foregå over hele landet, og som ender på Ungdomsringen Musikfestival i Aalborg, hvor URKRAFT 2015 officielt skydes i gang kl. 21. 

 

Jeg vil anbefale dig at følge med på URKRAFTs facebookside og på Ungdomsringens hjemmeside, hvor der løbende vil være opdateringer om arrangementer, hvordan man søger midler og meget mere.

Jeg ser frem til et spændende år, og jeg glæder mig til alt det arbejde vi skal lave sammen for og med de unge i Ungdomsringen klubber og ungdomsskoler.

De bedste hilsner

Simon Kollerup
Formand for Ungdomsringen

 

 


Redaktører

Konstitueret sekretariatchef Charlotte Risum Jensen

Konstitueret sekretariatchef Charlotte Risum Jensen

Per Larsen

Per Larsen