2. mar 2020

8-BALL POOL CUP 2020, Danmarks største!

Har i ikke fået tilmeldt jer til dette års 8-BALL POOL CUP, kan i stadigvæk nå det. Måske kan i også ende med at vinde EM i 8-BALL for professionelle.

I næste weekend (d. 7. marts 2020) afholder Den Danske Billard Union i samarbejde med Ungdomsringen igen Danmarks største poolturnering for ungdomsskoler og fritidsklubber. I alt plejer der at deltage flere hundrede unge i alderen 11-17 år, og vi håber på et lignende antal deltagere i år.

Dette års deltagere har nogle store fodspor at udfylde, da tidligere vindere og deltagere i poolcup er godt repræsenteret i toppen af den danske poolsport. I 1997 startede en 13 årig dreng ved navn Bahram Lotfy i Herlev ungdomsklub og prøvede at spille pool for første gang. Han syntes det var vældigt sjovt og deltog senere det år i poolcup. Han nåede dog ikke langt det første år, men allerede året efter vandt han turneringen i hans aldersgruppe. Dette blev startskuddet til, at han meldte sig ind i Herlev Pool Klub og begyndte at spille turneringer i hele Danmark. I løbet af få år var han blandt de bedste spillere i Danmark, og vandt i 2006 hans første af i alt 9 Danmarksmesterskaber for herrespillere. Det må siges at være godt gået i så ung en alder, men den største bedrift og det bedste resultat nogen dansker nogensinde har lavet, var da Bahram vandt EM i 8-Ball for professionelle i 2018.