2. mar 2020

Hvordan kan unge ændre verden?

Camille Sofia Hindsgaul Rørbæk, 17 år har været en tur i Europa-Huset og snakke lidt om hvordan unge kan være med til at ændre verden. Læs hendes betragtninger her:

Vi går på en række ned ad de travle gader i København. På den anden side af vejen ser vi det store blå EU-flag flagre i det kolde vintervejr. Ved indgangen til Europa-Huset eskorterer vagten os indenfor, og vi bliver vist op til det, vi er kommet for.

Ungdomsringen er inviteret til møde d. 7. februar med EU-kommissær i internationale partnerskaber, Jutta Urpilaine og udviklingsminister Rasmus Prehn. Europa-Kommissionens Repræsentation I Danmark og DUF har sammen inviteret til en snak om, hvordan unge kan engagere sig i udviklingsarbejde og være med til at ændre verden. Fem unge engegerede fra u-landsgruppen Slænget var med til at repræsentere Ungdomsringen.

Jutta Urpilaine starter ud med at fortælle om noget af det fantastiske arbejde hun har udrettet, både før sin tid som EU-kommissær (hvilket jeg kan skrive under på var et imponerende cv) og som EU-kommissær for internationale partnerskaber. Sammen med Jutta Urpilaine og Rasmus Prehn var et lille panel fra to af DUF’s medlemsorganisationer, der sammen skulle prøve at svare på, hvordan unge engagerer sig i udviklingsarbejde, og hvorfor det er utrolig vigtigt.

Som man nok kan forestille sig, kom panelet med mange gode grunde til, hvorfor unge skal engagere sig i udviklingsarbejde, og panelet havde lige så mange råd til, hvordan man kunne gøre dette.

Efter den spændende snak fra panelet var det tid til, vi andre kunne få lov at sige noget. ”Hvordan kan unge blive inkluderet i at ændre verden” Vi får et par minutter til at diskutere det med et par omkring os og kan få lov at dele vores tanker i plenum.

Jeg rejser mig frivilligt op for at fortælle mine tanker. De fleste siger unge skal være med til at ændre verden, fordi det er vores fremtid. Jeg tror, vi alle kan være enige om dette. Jeg synes dog en vigtigere pointe er, at jeg håber en dag, vi ikke behøver at snakke om, hvordan unge skal inkluderes. Jeg vil have min ret til at være med til at ændre verden, jeg vil ikke have tilladelse til at være en del af forandringen.

Der er selvfølgelig meget lang vej, før vi unge ikke skal kæmpe for vores plads ved voksenbordet, men dette møde var helt sikkert et skridt mod målet.