16. jan 2020

Har i tjek på jeres medielicens?

Gennem de seneste år har MPLC (Motion Picture Licensing Company Denmark A/S) løbende skrevet til alle landets fritids– og ungdomsklubber om brug af spillefilm og ophavsret. Via vores samarbejde med Ungdomsringen har vi på vegne af vores tilknyttede rettighedshavere (film og tv-produktionsselskaberne) med glæde kunnet konstatere, at landets klubber har taget licensordningen til sig og er glade for de enkle og uanede muligheder for brug af spillefilm i dagligdagen, som licensen giver.

 

Der resterer dog et mindre antal klubber, som ikke har tegnet en licens. Det kan selvfølgelig skyldes, at der ikke vises spillefilm på klubbens matrikel. Vi hører også, at klubben ikke ved, at den skal have en særlig tilladelse fra rettighedshaverne, eller er i tvivl om, hvordan man får en sådan tilladelse.

 

På vegne af vores tilknyttede rettighedshavere (heriblandt Universal Pictures, Walt Disney, Paramount Pictures, Fox, Scanbox Entertainment, MisLable, Dreamworks, Warner Bros., m.fl. se hele portefølje her: https://www.mplc.dk/page/producenter) skal vi gøre opmærksom på nødvendigheden af at have en tilladelse til at vise spillefilm i klubben.

 

En MPLC Paraplylicens® giver på én gang klubben mulighed for ubegrænset brug af 10.000-vis af spillefilm og tv-serier (fra alle lovlige kilder/formater, som f.eks. DVD/Blu-ray, download, streaming, mv.) fra den største samling af internationale og lokale film- og produktionsselskaber.

 

Filmvisningerne skal ikke rapporteres, og klubben kan bruge alle (lovligt producerede) film, som er købt eller lejet i den alm. detailhandel eller streamet via en internetportal. Også film, som brugerne eller personalet selv medbringer, kan vises.

 

Ungdomsringens medlemmers rabatterede licenspriser starter ved kr. 1.724,00 + moms pr. år for medlemmer af Ungdomsringen (for ikke-medlemmer er prisen kr. 1.969,00). Priserne er forhandlet af Ungdomsringen og er gældende hele 2020. Kontakt os for jeres pris. Der kan ansøges om licens direkte fra www.mplc.dk eller ved at ringe til os på tlf. 32 505 505.

 

Priser for medlemmer af Ungdomsringen 2020:

 

0-49 børn kr. 1.724,-

50-99 børn kr. 3.536,-

100-149 børn kr. 4.117,-

150-199 børn kr. 4.848,-

Over 200 børn kr. 7.788,-

 

Alle priser er ex. moms og adm. Gebyr.

 

Du kan se en lille film om hvorfor du skal have en MPLC licens her: https://youtu.be/hAyJhmpADHQ