8. feb 2019

Samarbejde hen over grænsen!

Samarbejde hen over grænsen!

Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger (SdU) har igennem mange år været medlemmer af Ungdomsringen, og har også været flittige brugere af Ungdomsringens aktiviteter og kurser.

I foråret 2018 besluttede SdU at blive endnu mere aktive ind i Ungdomsringen.
Og det er de så blevet ved at sende 2 gode medarbejdere, nemlig Sascha Døstrup fra Sortevej Børne- og Ungdomshus og Annika Peters fra Rendsborg Ungdomshus, ind i region Syddanmarks bestyrelse som henholdsvis tilforordnet og bestyrelsesmedlem.

Men hvad er SdU egentlig?
SdU er paraplyorganisation for de danske idræts- og ungdomsforeninger i Sydslesvig med ialt ca. 12.000 medlemmer. 59 foreninger og tre landsdelsorganisationer med omkring 30 grupper er tilsluttet SdU.   

SdU driver bl.a. 11 Børne- og Ungdomshuse, lejrskole og kursuscentret Christianslyst, og det hele startede i 1949, da SdU begyndte at etablere klubfaciliteter til uorganiserede unge. Siden da har Børne- og Ungdomshusene udviklet sig til flerstrengede institutioner med både fritidshjem, fritids- og ungdomsklubber. Fem institutioner ligger i Flensborg, mens resten er fordelt over hele landsdelen fra Vesterland på Sild til Bydelsdorf i det sydligste hjørne af Sydslesvig.

En af grundene til, at  Sasca, Annika og deres kolleger er klar på mere samarbejde fremadrettet er, at de rigtig gerne vil på besøg i klubber/ungdomsskoler i Danmark, og naturligvis også få besøg i klubberne i Sydslesvig og dermed have mere samarbejde på tværs af grænsen.

Vil I vide mere om mulighederne for at samarbejde med SdU, så kontakt konsulent Morten Larsen på mol@ungdomsringen.dk
 


Redaktører

Morten Larsen

Morten Larsen