29. jan 2017

Ungdomsringen indgår samarbejde med eSport Danmark og Dansk Firmaidræt om instruktøruddannelse inden for eSport.

Pressemeddelelse– Ungdomsringen indgår samarbejde med eSport Danmark og Dansk Firmaidræt om instruktøruddannelse inden for eSport.

For nyligt lancerede Dansk Firmaidrætsforbund og eSport Danmark et samarbejde omkring udviklingen af en instruktøruddannelse, der skal højne undervisningsniveauet inden for eSport.
Et meget spændende projekt, som Ungdomsringen nu har fået en invitation til at deltage i, og med udviklingen inden for området, er det oplagt at foreningen siger ja tak til at indgå i samarbejdet.

Der er for tiden meget stor fokus på den kommercielle del af eSporten med store satsninger fra især fodboldklubber, men for Ungdomsringen handler det især om hele styrkelsen af breddedelen og undervisningskompetencerne hos underviserne. Derfor er det oplagt, at vi sammen med 2 så stærke partnere som eSport Danmark og Dansk Firmaidræt, forsøger at udvikle en uddannelse, som skal sikre de rette kompetencer omkring sporten.

Og netop uddannelse og kompetenceløft er vigtige parametre for Ungdomsringen. Næstformand Lars Holme udtaler: ”Mange af vores medlemsklubber bruger eSport som redskab i arbejdet med børn og unge, og vi ser derfor en rigtig god mulighed for, at vi kan hjælpe vores medlemsklubber til at blive endnu bedre til at bruge eSporten i deres arbejde, og dermed til gavn for en masse børn og unge.” Og Lars Holme fortsætter: ”Det har naturligvis også stor betydning for os, at vi nu er en del af et stort netværk, som sammen vil udvikle hele området.

De første instruktøruddannelser begynder til februar, hvor deltagerne skal igennem et pædagogisk og teoretisk forløb. Og på sigt vil der så blive mulighed for at tage forskellige ekstra moduler, som passer ind i ens egen hverdag med eSport.

Formand for eSport Danmark, Thomas Koed, udtaler om det kommende samarbejde:
eSport Danmark er glade for, at Ungdomsringen vælger at fokusere på eSporten, da det netop giver de unge muligheden for at udfolde deres interesse for sporten i trygge rammer i deres ungdomsklubber og ungdomsskoler.

eSport Danmark ser initiativet som et vigtigt fundament for at understøtte fremtidens græsrødder og talenter indenfor eSporten. Vi har haft stor glæde af sparring og input til vores nyligt annoncerede eSport instruktøruddannelse, som er udarbejdet i samarbejde med netop Ungdomsringen og Firmaidrætten.

Vi glæder os til det forsatte samarbejde mange år frem til glæde for de unge og vores fælles fremtid.”

Også Dansk Firmaidræts formand Peder Bisgaard ser også frem til samarbejdet:
Dansk Firmaidrætsforbund hilser Ungdomsringen velkommen som samarbejdspartner. Gennem hele opstartsforløbet har Ungdomsringen været en dedikeret medspiller, som har støttet op om eSport i Danmark.

Firmaidrætten ser Ungdomsringen som en vigtig medspiller, der kommer med et betydningsfuldt supplement til samarbejdet. Her kommer Ungdomsringen med et godt kendskab til spilmiljøet hos de unge. Herudover kommer de med erfaring og netværk indenfor eSport som kan forstærke partnerskabet. Sammen skal vi sikre at undervisere i eSport, bliver klædt på til at skabe et sundt og socialt spilmiljø for de unge.

Ungdomsringen vil naturligvis være med til at sikre, at vi sammen får udviklet en uddannelse til gavn for alle, der arbejder med Esport.

Fakta

Ungdomsringen er en forening stiftet i 1942 for alle fritids-, junior- og ungdomsklubber samt ungdomsskoler i Danmark.

Foreningen har tre hovedopgaver:

  • at skabe og gennemføre aktiviteter for unge gennem klubber og ungdomsskoler
  • at arbejde med kompetenceudvikling i forhold til ledere og medarbejdere inden for ungeområdet
  • at skabe politisk fokus på vilkårene i unges fritidsliv – på vegne af vores medlemmer


Redaktører

Morten Larsen

Morten Larsen

Lars Holme

Lars Holme