Vild mad, sankning og bålmad, vest efterår 218


28. aug 2018
Knøsgården mellem Ry og Silkeborg

 

Vild mad, sankning og bålmad.  Vest efterår 2018

Indholdsbeskrivelse:         
I får mulighed for at afprøve en masse lækre små retter, hvor vi så vidt muligt også bruger vilde planter, som vi selv finder omkring os.  I får en hel basal indføring i at sanke planter og mad fra naturen. Sankning af vilde planter til brug i maden bliver mere og mere populært, så kom og bliv lidt klogere på fænomenet.

Vi kommer også til at bruge en del forskelligt bålgrej af i praksis.

Frokosten består af de retter, vi får lavet i løbet af dagen.

I løbet af dagen arbejder vi også med bålopbygning, så vi kan få mest muligt ud af vores brænde. (CO2 venlige bål!)

Forskellige opstillinger til bålmad vil blive afprøvet og vi vil snuse til Trangia stormkøkkener, omnia ovne, Kelly Kettle, reflektor-ovn, trangia ovn m.v.

Sted:                 
Knøsgården mellem Ry og Silkeborg

Tidspunkt:      
28. august 2018

Varighed:        
1 dag

Min. og max. deltagerantal:
4-10

Pris:                   
800 kr

Sidste tilmelding:                     
15. august 2018

Underviser:    
Naturvejleder Lars Borch, Ungdomsringen og Efterskoleforeningen

Andet:              
Nærmere information: Naturvejleder Lars Borch, mail: larsborch@tdcadsl.dk, mobil: 21600302

 

Eksempel på, hvordan forenklede fælles mål kan opfyldes via dette kursus.

FFM fag

 Færdighedsmål

 Videns mål

 Kompetencemål

Hjemkundskab efter 4./ 5. / 6. og 7. klasse

Madlavningens mål og struktur

Eleven kan lave mad efter en opskrift

Grundmetoder og madteknik

Eleven kan lave mad ud fra enkle grundmetoder og teknikker

Madlavningens fysik og kemi

Eleven kan lave mad under hensyntagen til fysisk-kemiske processer

Hygiejne

Eleven kan anvende almindelige hygiejneprincipper i madlavning

 

Madlavningens mål og struktur

Eleven har viden om køkkenredskaber, arbejdsprocesser samt fagord og begreber i en opskrift

Grundmetoder og madteknik

Eleven har viden om grundmetoder og teknikker i madlavning

Madlavningens fysik og kemi

Eleven har viden om madlavnings grundlæggende fysik og kemi

Hygiejne

Eleven har viden om hygiejne-, opbevarings- og konserveringsprincipper

Eleven kan anvende madlavningsteknikker og omsætte idéer i madlavningen


Vil du vide mere?
Lars Borch Jensen
Lars Borch Jensen
Naturvejleder
Frilufts- og naturaktiviteter, kurser
21 60 03 02
lbo@ungdomsringen.dk
Hjælp til tilmelding?
Charlotte Risum Jensen
Charlotte Risum Jensen
Sekretariatsmedarbejder
Aktiviteter, festivals, kurser i regionerne, medlemsregistrering og feriekolonien Stenbjerg
70270050
crj@ungdomsringen.dk