Kano sikkerhedskursus


23. jun 2021 / 08:30 - 16:30
Havhytten, Ishøj strand (Hovedstaden)

Kano sikkerhedskursus

Vi håber at kunne afholde kurset i foråret 2021. Vi vil fastsætte en konkret dato sammen med de tilmeldte, når vi har nok tilmeldinger til at gennemføre kurset.

Formål

Sikkerhedskursets formål er at give lærere og pædagoger kompetence i sikker sejlads med børn og unge i kano i meget beskyttet farvand (åer og søer) i sommerhalvåret og i roligt vejr. Kurset skal betragtes som en minimumsuddannelse med stor vægtning på sikkerhed.

Kurset er et krav for medarbejdere i de fleste af landets kommuner, der laver kanoaktiviteter med børn og unge. Kursusdeltagerne skal, udover dette kursus, have et godkendt og opdateret førstehjælpskursus (8 timer: Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport) og kunne svømme 200 meter. Sikkerhedskurset bruges i flere andre kommuner som minimumskrav for arbejde med kanoaktiviteter, herunder København og Aarhus. Der udstedes kursusbevis efter gennemført kursus.

Indhold

Kurset består af en praktisk del med undervisning i vandtilvænning, basisfærdigheder, kanoleg, redninger og gruppehåndtering. Derudover en teoretiske del med udarbejdelse af sikkerhedsinstruks, herunder identifikation af risici og opstilling af forholdsregler til at imødegå disse.

Målgruppe

Lærere, pædagoger og andre der skal lave aktiviteter i kano for børn og unge i meget beskyttet farvand.


Deltagerantal

8 personer
 

Instruktør

Per Lange 

Kontakt: pelan@ishoj.dk
 

Kursussted

Havhytten, Ishøj strand
 

Kursets varighed

1 undervisningsdag fra kl. 9.00-17.00

Tilmeldingsfrist
14. juni 2021
 

Pris

750 Kr. Inkl. forplejning samt lån af kano, våddragt og div. udstyr.

Tilmeld dig nu Kano sikkerhedskursus

Vil du vide mere?
Søren Elmkær
Søren Elmkær
Konsulent aktiviteter
Region Nordjylland og Sjælland
30 92 21 67
sel@ungdomsringen.dk