Natur og friluft - Kurser og kompetenceudvikling

20. maj 2019

Havkajakbasis instruktør – ØST

Havkajakbasisinstruktør er et helt nyt niveau, der er tiltænkt lærere og pædagoger, som ønsker at lave korte kajakforløb med børn og unge. ...

DMUAS (det maritime ungdomshus på Amager) Amager Strandvej 11- 13 - København

21. maj 2019

Endags- Sikkerhedskursus i kano, VEST 2019

Kurset bygger på de retningslinjer for endags sikkerhedskurser, som Københavns Kommune har vedtaget i 2013. Her er kurserne- sammen med 8-timers...

Gudenåen og Odderholm 9, 8680 Ry (Gammel Rye kajakklub)

21. maj 2019

Kanoinstruktør 1, VEST 2019

Kursets mål er at give kursisterne kompetencer til på betryggende vis at padle med børn og unge i sommerhalvåret (15/5-31/10) samt at tage grupper...

Gudenåen og Odderholm 9, 8680 Ry (Gammel Rye kajakklub)

Se alle kurser, events og arrangementer her


 

Natur og friluft

Ungdomsringen udgiver sammen med Havkajaksamrådet, Friluftsrådet og Natur- og aktivitetscentret Kattinge Værk 2 hæfter om Havkajak og et om kano samt det gratis Endags Sikkerhedskursushæfte i kano eller kajak.
Hæfterne opdateres løbende for at få det nyeste med om teknikker, regler mv.
 
Endags Sikkerhedshæfte for kano og kajak
Dette er et hæfte med pensum til de endags sikkerhedskurser i kano og havkajak, der tilbydes i flere og flere kommuner. Disse kurser giver medarbejdere kompetencer til sejlads i kano og havkajak i på forhånd udpegede meget beskyttede farvande med vandtemperaturer over 10 grader og vind på op til 4 m/sek.
 
Havkajakinstruktør 2
Kajakhistorie, om kajaktyper og konstruktion, teori og pædagogik med bl.a. undervisningslære, lederegenskaber, roteknik og redningsøvelser i praksis ud fra Havkajaksamrådets vejledende retningslinier.
 
Havkajakroer
Kajaktyper, udstyr, påklædning, vind og vejr, Færdsel i naturen, sikkerhed samt de grundlæggende ro- og sikkerhedsteknikker ud fra Havkajaksamrådets vejledende retningslinier på havkajakroer-niveauet.
 
Kanoinstruktør
Kanotyper, udstyr, påklædning, vind og vejr, færdsel i naturen, pædagogik og undervisningslære, sikkerhed samt de grundlæggende padle- og sikkerhedsteknikker ud fra kanosamrådets vejledende retningslinier på kanoinstruktør-niveau.
 
Natur og Friluftsliv i Klubberne
Hæftet ”Natur og Friluftsliv i Klubberne” indeholder en inspirationsdel med konkrete udeaktiviteter omkring klubbben, friluftsliv samt naturaktiviteter. Derudover er der også en faktadel med en masse praktiske oplysninger om natur og friluftsliv i Ungdomsringen.
Bestil hæftet her