Friluftsliv - Kurser og kompetenceudvikling

Ungdomsringens og Efterskoleforeningens indenfor natur og friluftsliv, sejlads mv. ligger i år kun digitalt, hvilket giver os større mulighed for at lave tilbuddet mere dynamisk forstået på den måde, at vi har større mulighed for at lægge nye kurser ud løbende. Så derfor hold godt øje med kalenderen efter nyt. Vi vil selvfølgelig også annoncere ekstra med de nye kurser. Har I forslag til nye kurser, så sendt dem til naturvejleder Lars Borch på mail: larsborch@tdcadsl.dk

18. jan 2020

Alpint Skikursus i Norge 2020

Alpint skikursus i Norge 2020 med Ungdomsringen Kurset formål: - At opkvalificere dine egenfærdigheder - At give dig en praktisk-metodisk...

Väratunet 1014 m.o.h. på Aurdalsfjeldet v/Valdres alpincenter 180 km nord for Oslo

Se alle kurser, events og arrangementer her


Natur- og friluftsliv

For klubber, der har valgt at bruge natur og friluftsliv som pædagogisk værktøj i klubarbejdet, er der flere tilbud.
 
Naturvejleder

Ungdomsringen har sammen med efterskolerne sin egen naturvejleder, Lars Borch Jensen.

Klubberne kan søge råd og vejledning hos Lars, lige som han kan hyres til specielle aktiviteter i klubben.
 
Natur- og Friluftskurser 
I samarbejde med naturvejleder Lars Borch, Ungdomsringen og Efterskolerne samt Natur- og Aktivitetscentret Kattinge Værk udbydes hvert år et stort antal kurser, der skal være med til at styrke natur- og friluftsaktiviteterne for børn og unge. 
Vi udbyder bl.a. hvert år instruktøruddannelser indenfor for kano- og havkajaksejlads samt væg- og træklatring.
Kursusprogram kan rekvireres på tlf. 70 27 00 50 eller hentes her
På vores instruktørkurser i kano og havkajak bruger vi vores kano og kajakhæfter som undervisningsmateriale.
 
Grejbanker
En grejbank er et sted, hvor klubben kan låne forskelligt friluftsudstyr for eksempel kanoer, kajakker, MTB'ere, telte, soveposer, rygsække, våddragter og meget andet. Det er billigt at låne grejet – lånegebyret skal kun dække vedligeholdelse, fornyelse af nedslidt udstyr, forsikringer og lignende. Arbejdet i grejbankerne bygger på idealisme og er ulønnet. 
Grejbankerne ligger spredt over hele landet - og det er forskelligt, hvilket udstyr den enkelte grejbank har.
Tjek grejbankerne ud på www.grejbank.dk
 
Støtte til Natur- og Friluftsaktiviteter
Ungdomsringen og Friluftsrådet har udarbejdet en lokalaftale med henblik på at forbedre Ungdomsringens medlemmers muligheder for at søge tips- og lottomidler til natur- og friluftsaktiviteter. Hent vejledning her.

Kattinge Værk - Natur og Aktivitetscenter er Ungdomsringens samarbejdspartner. På www.kattingevaerk.dk kan du finde opdaterede normer for sikkerhed og uddannelse indenfor kano, havkajak og klatring. Ydermere kan du finde opdaterede oversigter over uddannede instruktører i samme discipliner.
  
 
KURSER OG KOMPETENCEUDVIKLING
 
Kursuskalender
Ungdomsringen tilbyder i samarbejde med efterskolerne en lang række kurser i natur- og friluftsliv. Udover de faste kurser og temadage, har I mulighed for at rekvirere specialdesignede og lokalt afviklede kurser, inspirationsdage for personale, aktivitetsdage/klubevents for både personale og unge, konsulentbesøg osv.
 
Vi er stolte over at kunne videreføre traditionen med danske kurser på Storey Ar ms Outdoor Education Centre i Wales. På Storey Arms i nationalparken Brecon Beacons smukke og udfordrende natur, nord for Cardiff i Wales, er alle muligheder for oplevelser og udfordringer til stede.
Læs meget mere om indholdet i kurset HER
 
 
Friluftsliv, både i by, på land og til vands, rummer mange muligheder for at arbejde med personlig udvikling, sociale kompetencer/relationer og fysisk træning/aktivitet. Det er op til jer at udnytte mulighederne – BARE KOM AN!

Eksempler på specialdesignede kurser kan være:
  • leg, teknik og tons og tummel i kano eller havkajak
  • bål og bålmad
  • GPS aktiviteter
  • dyre- og planteliv omkring klubben
     
Læs om "Støtte til natur og friluftsaktiviteter" her

 
Husk at tilmeldingen er bindende efter sidste tilmelding, såfremt kurset gennemføres. Det betyder, at kursusbetalingen opkræves ved for sent afbud.
Vær opmærksom på at efterskoler, der ikke betaler til naturvejlederordningen, skal betale 700 kr. mere for kurserne.

 


For yderligere information kontakt venligst Søren Elmkær på 30 92 21 67