Fremtidens Klubtilbud - Workshop #2: Kvalitet i klubbens pædagogiske arbejde


28. sep 2021 / 09:30 - 17:00
BUPL Århus, Kystvejen 17, 8000 Aarhus C (Midtjylland)

Fremtidens Klubtilbud - Invitation til Ungdomsringens medlemmer

I flere år har børn og unges organiserede fritidsliv været et politisk nedprioriteret område. Derfor har BUPL og Ungdomsringen gennemført projektet Fremtidens Klubtilbud, der dokumenterer en række styrker ved fritids- og ungdomspædagogisk praksis og forsøgt at svare på spørgsmålet: Hvad kan fritids- og ungdomspædagogik blive til for fremtiden?

Med afsæt i Fremtidens Klubtilbud inviterer BUPL og Ungdomsringen til to workshops med henblik på at diskutere projektets resultater, og sammen med deltagerne inspirere til udvikling og en øget synlighed af den lokale fritids- og ungdomspædagogiske praksis frem mod det forestående kommunalvalg.

De to workshops vil kredse om nogle af projektets resultater og indeholde nogle korte teoretiske oplæg, praksisoplæg og tid til at diskutere og dele erfaringer. Du kan vælge at deltage formiddag eller eftermiddag.

 

Workshop #2: Kvalitet i klubbens pædagogiske arbejde

Dato: tirsdag d. 28. september 2021, kl. 9.30-11.30 & kl. 15.00-17.00.

Oplægsholdere: Christoffer Schultz (udviklingskonsulent i Ungdomsringen), Ditte Marie Lindeskov (udviklingskonsulent i Ungdomsringen) og UngiÅrhus.

 

På denne workshop kredser vi om følgende udsagn:

 

1: Faglig systematik og viden om de unges problemer og udfordringer kommer ikke af sig selv.

 

2: Faglig refleksion og sparring er vigtige forudsætninger for at sikre høj kvalitet i klubbens pædagogiske arbejde.
 

Faglig systematik, refleksion og sparring har i projektet Fremtidens Klubtilbud vist sig at være vigtige forudsætninger for at sikre høj kvalitet i klubbernes pædagogiske arbejde. Herigennem kan pædagogerne tydeliggøre indsatsens pædagogiske formål, justere projektet løbende og dermed få et bedre grundlag for evaluering og dokumentation.
 

På workshoppen præsenteres et systematisk redskab til planlægning af ungdomsprojekter, der er afprøvet i Fremtidens Klubtilbud. Modellen tager afsæt i en forståelse af ungdomslivet og samfundet som foranderlige størrelser og kan derfor hjælpe klubpædagoger til løbende at analysere og påpege aktuelle ungdomsproblemer og -udfordringer.
 

UngiÅrhus fortæller om deres erfaringer med at arbejde mere systematisk i deres fritids- og ungdomspædagogiske arbejde i ungdomsklubberne.
 

Tilmelding på:

https://bupl.dk/arrangement/fremtidens-klubtilbud-aarhus-og-oestjylland/

Tilmeldingsfrist workshop 2 den 24. september kl. 12.00

 

Kontaktpersoner:

  • Per Larsen, Formand for Ungdomsringens region Midtjylland (og viceleder i UngNorddjurs): pl@ungnorddjurs.dk eller 20 14 65 15
  • Martin Schouw, konsulent i region Midtjylland, mvs@ungdomsringen.dk eller 30 92 21 64

 

Gå til workshop Workshop #1: At mestre ungdomslivet ved at klikke her


Vil du vide mere?
Martin Schouw
Martin Schouw
E-sport konsulent
Region Midtjylland og Syddanmark
30 92 21 64
mvs@ungdomsringen.dk