Fremtidens Klubtilbud - Workshop #1: At mestre ungdomslivet


13. sep 2021 / 09:30 - 17:00
BUPL Århus, Kystvejen 17, 8000 Aarhus C (Midtjylland)

Fremtidens Klubtilbud - Invitation til Ungdomsringens medlemmer

I flere år har børn og unges organiserede fritidsliv været et politisk nedprioriteret område. Derfor har BUPL og Ungdomsringen gennemført projektet Fremtidens Klubtilbud, der dokumenterer en række styrker ved fritids- og ungdomspædagogisk praksis og forsøgt at svare på spørgsmålet: Hvad kan fritids- og ungdomspædagogik blive til for fremtiden?

Med afsæt i Fremtidens Klubtilbud inviterer BUPL og Ungdomsringen til to workshops med henblik på at diskutere projektets resultater, og sammen med deltagerne inspirere til udvikling og en øget synlighed af den lokale fritids- og ungdomspædagogiske praksis frem mod det forestående kommunalvalg.

De to workshops vil kredse om nogle af projektets resultater og indeholde nogle korte teoretiske oplæg, praksisoplæg og tid til at diskutere og dele erfaringer. Du kan vælge at deltage formiddag eller eftermiddag.

 

Workshop #1: At mestre ungdomslivet

Dato: mandag d. 13. september 2021, kl. 9.30-11.30

Oplægsholdere: Christoffer Schultz (udviklingskonsulent i Ungdomsringen), Ditte Marie Lindeskov (udviklingskonsulent i Ungdomsringen) og UngNorddjurs.

På denne workshop kredser vi om følgende udsagn:

1: Klubbernes sunde og forpligtende fællesskaber støtter de unge i at opleve succes i ungdomslivet.

2: Klubpædagogernes trivselsarbejde tager afsæt i en forståelse for de unges livssituation og udfordringer. Det forebygger mistrivsel, risikoadfærd og kriminalitet.

På trods af – eller måske på grund af – det store fokus på øget individualisering i ungdomslivet er det stadig relevant at beskæftige sig med fællesskaber, og i særdeleshed de unges adgang til dem. At føle sig som en integreret og anerkendt del af et socialt fællesskab er afgærende for unges trivsel.
 

På workshoppen præsenteres nogle af de fund i projektet Fremtidens Klubtilbud, der relaterer sig til unges fællesskaber og trivsel, og hvorfor nysgerrighed er en vigtig forudsætning for at bedrive god fritids- og ungdomspædagogik.
 

Tilmelding på:

https://bupl.dk/arrangement/fremtidens-klubtilbud-aarhus-og-oestjylland/

Tilmeldingsfrist workshop 1 den 10. september kl. 12.00
 

Kontaktpersoner:

  • Per Larsen, Formand for Ungdomsringens region Midtjylland (og viceleder i UngNorddjurs): pl@ungnorddjurs.dk eller 20 14 65 15
  • Martin Schouw, konsulent i region Midtjylland, mvs@ungdomsringen.dk eller 30 92 21 64

 

Gå til workshop Workshop #2: Kvalitet i klubbens pædagogiske arbejde d. 28. september ved at klikker her


Vil du vide mere?
Martin Schouw
Martin Schouw
E-sport konsulent
Region Midtjylland og Syddanmark
30 92 21 64
mvs@ungdomsringen.dk