Kurser og oplæg

Ungdomsringen tilbyder også muligheden for at afholde kurser, oplæg, formidling eller give sparring til oprettelse af valgfag/linjer og indretning af Esportslokaler.

Vi har flere muligheder, og herunder kan I se et par eksempler på nogle pakker, som man kan tilkøbe hos Ungdomsringen. Og ud over det, så kan vi også lave individuelle løsninger.

Ungdomsringen har et stærkt netværk af kontakter, konsulenter og oplægsholdere, og de kan alle byde ind med relevante oplæg, foredrag og viden om esport.

Det er bl.a. 

  • Sebastian Krøyer Michaelsen, uddannet pædagog, underviser på esportslinje på efterskole, gamer, oplægsholder og underviser. 
  • Jesper Fries Pedersen, uddannet kandidat i Idræt og Sundhed med fokus på det hele menneske i et talentudviklingsperspektiv.
  • Anne Mette Thorhauge, Lektor ved Københavns Universitet og formand for Medierådet
  • Carsten Jessen, Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier
  • Christian Vorre Mogensen, Center for Digital Pædagogik
  • Center for Ludomani 

 

 

Esportspakke 1 - Opstart, opbygning og opsætning af Esportlokale

- Indkøb af Gamermaskiner, konsoller, skærme, mus, tastatur, headset, musemåtte, spillicenser, borde og stole.

- Korrekt indretning og valg af lokale

- Netværksforbindelse og netværk

- Opsætning af det hele

Esportspakke 2 - Oplæg og formidling

- Mangler du hjælp til at overbevise din ledelse om at satse på Esport?

- Har jeres personalegruppe brug for at få en større viden omkring Esport og samtidig få inspiration til hvordan I fremadrettet kan arbejde med det hos jer?

- Har I kritiske forældre/skolebestyrelser som ikke helt forstår hvad Esport er og hvorfor det skal være en del af klubbens/skolens og jeres tilbud?

- Skal jeres unge, med interesse for esport, have et indblik i hvad det vil sige at være elite esportsudøver og hvad det kræver for at nå dette mål?

Esportspakke 3 - Projekt Sund Gaming

Det er et projekt, hvor det er lykkedes at fastholde unge drenge i et esportstilbud med sunde værdier igennem et helt skoleår. I hele forløbet har der været stor fokus på personlig udvikling, dagskost, motion, madlavning, samarbejde og trivsel. Der var tydelige forbedringer hos alle drengene i form af sundere livsstil, højere fremmøde i skolen, bedre grundform, pænere sprogbrug og selvfølgelig et meget højere niveau i esport og det at kunne indgå på et hold og samarbejde. Drengene blev hjulpet godt på vej mod det gode ungdomsliv.

Sparring og indsigt i projektet og adgang til materialer tilbydes.

Esportspakke 4 - Gæsteunderviser i CSGO (Counter – Strike Global Offensive)

Mangler i hjælp og inspiration til at løfte niveauet højere op i jeres undervisning?

Esportspakke 5 - Aktiviteter for Esportsudøvere

Indhold:
Aktiviteterne vil foregå i en hal væk fra computerne og de sikrer at pulsen kommer op, sveden pibler frem og stemningen er i top mens man bevæger sig. Fokus vil være på bevægelse relateret til esport, så de unge mennesker der deltager vil få læring i hallen, som de kan tage med til træningen foran computeren. Et gennemgående tema vil være samarbejde, teamudvikling og optimering af korrekt kommunikation.

Praktisk:

4 timer pr. gang inkl. spisepause på 30 minutter undervejs.

15 – 20 deltagere – primært for spillere

Skal foregå i en hal / gymnastiksal

Esportspakke 6 - Oplæg: Forældre til esportsudøvere – nice to know

Indhold:
Oplægget vil starte med en introduktion til esport i dansk kontekst samt forklare hvad esport og gaming er. Sebastian vil med sin pædagogiske baggrund og sin egen karriere som esportsudøver på højt niveau komme med konkrete historier og relevante pointer relateret til forældre til esportsudøvere. Jesper vil med sin baggrund i idrættens verden bidrage med betragtninger om det hele menneske, og hvorfor det ikke kun er vigtigt at fokusere på esportsudøveren men selve personen bag. Et gennemgående punkt vil desuden være at italesætte de myter, der hersker om esportsudøvere, og samtidig vil de myter være udgangspunktet for en i plenum om unge mennesker der spiller computer, og hvilke muligheder det giver for den enkelte.

Praktisk:

Varighed: 2 timer

Intet max på antal deltagere – primært for forældre, trænere og ledere

Esportspakke 7 - Oplæg: Præstér under pres

Indhold:
Når man sidder foran computeren kan det for mange spillere føles som et pres, hvor de skal levere deres ypperste for at holdet vinder. Der er desuden mange spillere, der har en drøm om at blive professionel og derfor pålægger de sig selv et unødvendigt stort pres. Oplægget vil tage udgangspunkt i de mange myter, der findes om at præstere under pres, og vi vil konkludere at tanker eller følelser ikke skal styre den rigtige retning. Det sker gennem praktiske øvelser og eksempler fra spillernes træning og kamp foran computeren samt eventuelle udfordringer i hverdagen. Oplægget giver også konkrete redskaber, som spillerne kan bruge hvis de tilter.

Praktisk:

Varighed: Mellem 1,5 – 2 timer.

Intet max på antal deltagere – primært for spillere

Esportspakke 8 - Foredrag: Hvad er succesfulde talentudviklingsmiljøer i esport?

Indhold:
Talentudvikling er ikke bare hård træning for spillerne. Det er noget mere end hård træning, hvor fokus er på spillerne som mennesker og deres relationer i hele hverdagslivet. Foredraget giver et dybdegående indblik i forskningen om at skabe succesfulde talentudviklingsmiljøer i dansk kontekst, og teorien er omformuleret og anvendelig i praksis til esport. Foredraget vil fokusere på hele talentudviklingsmiljøet og hvad man som træner eller leder skal være opmærksom på for at skabe et succesfuldt talentudviklingsmiljø, der fokuserer på mennesket, der spiller computeren og ikke kun esportsudøveren. Foredraget vil også indeholde konkrete opgaver, diskussionsspørgsmål og små praktiske øvelser til at kick-starte hjernen og som samtidig kan anvendes til spillerne i træningssituationer.

Praktisk:

Intet max antal på deltagere – primært for trænere og ledere.

Varighed: 2,5 – 3 timer

Esportspakke 9: Temadag: Skab kulturelle ledere i jeres eget talentudviklingsmiljø

Program:

09.30 – 12.30 Foredrag om talentudvikling. Evt. forfriskning undervejs.

12.30 – 13.00 Spisepause

13.00 – 16.30 Udviklings-workshop. Evt. forfriskning undervejs.

Indhold:
Foredraget giver et dybdegående indblik i forskningen om at skabe succesfulde talentudviklingsmiljøer i dansk kontekst, og teorien er omformuleret og anvendelig i praksis til esport. Foredraget vil fokusere på hele talentudviklingsmiljøet og hvad man som træner eller leder skal være opmærksom på for at skabe et succesfuldt talentudviklingsmiljø, der fokuserer på mennesket, der spiller computeren og ikke kun esportsudøveren. Foredraget vil også indeholde praktiske opgaver, diskussionspørgsmål og små praktiske øvelser til at kick-starte hjernen og som samtidig kan anvendes til spillerne i træningssituationer.

Udviklings-workshoppen tager udgangspunkt i begrebet lifeskills, som er færdigheder og kompetencer som spillerne kan lære til esports-træning, men som de kan bruge resten af livet. Udgangspunktet for hvilke lifeskills, der skal sættes i spil, er op til de fremmødte deltagere, som på baggrund af egen praktisk erfaring og foredraget om talentudvikling, selv udvælger, diskuterer og italesætter de rigtige lifeskills for dem. Derefter vil de valgte lifeskills igennem forskellige processer udmunde i konkrete tiltag, der sikrer at trænere og ledere går forrest som kulturelle ledere. Det giver et værdifuldt udgangspunkt for den optimale talentudviklingsstrategi og er med til at skabe den rigtige esportskultur i klubben eller på skolen.

Praktisk:

Varighed: En hel dag fra 9.30 – 16.30 (cirka-tider)

Max 20 deltagere fra 2 – 3 skoler / klubber

Klub / skole sørger selv for forfriskninger og frokost.

 

Vil I vide mere om kontaktinfo, priser mm, så kan I kontakte Morten Larsen på mol@ungdomsringen.dk.