Esport - Aktiviteter

21. feb 2020

GGFestival

Ungdomsringen er i år indgået i et samarbejde med GGFestvial (GoodGameFestival). GGFestival er en gamingfestival for hele familien! Det er med...

Roskilde Kongrescenter, Møllehusvej 15, 4000 Roskilde

Sjælland
24. apr 2020

FIOLAN 2020

Kom til Fiolan og oplev en fed weekend med masser af gaming og andre sjove aktiviteter. Blandt andet kan du prøve kræfter med NERF turneringer med...

FKS-Hallen, Tranehøjen 5 5250 Odense SV

Syddanmark

Se alle kurser, events og arrangementer her


Esport og Gaming i Ungdomsringen.

 
Ungdomsringen har i en lang række år udbudt diverse spil-events på landsplan. De senere år har det især drejet sig om Just Dance og FIFA. To gode events, som henvender sig til alle unge, der spiller i ungdomsklubber/ungdomsskoler.
PC/konsol-spil er meget udbredt i ungdomsklubberne. Her kan børn og unge samles om den samme interesse, som kan være med til at udvide og fastholde fællesskaber på en god måde. Mange spil kræver, at de unge kommunikerer og indgår i fællesskaber med andre, og her kan man opnå accept fra sine kammerater på en anden måde, end man plejer.
 
Udvikling
I takt med at samfundet hele tiden udvikler sig og udfordrer de unge ift. nye spil, medier, tablets mm, så er det vigtigt, at klubberne hele tiden følger med tiden og er opdateret ift spil, PEGI (vejledende aldersgrænser), og hvordan de vil tackle nye tiltag ift. deres egne spilpolitikker.
Ungdomsringen forsøger hele tiden at udbyde spændende events og vil også arbejde på, at klubberne kan blive klædt på til at arbejde med unge og spil.
 
Samarbejde
Ungdomsringen arbejder også på at skabe gode samarbejdsaftaler og netværk med forskellige aktører ift gode indkøbsaftaler. En ordning vi prøver af den kommende tid og som vi vil præsentere løbende.
 
Esport instruktøruddannelse
Ungdomsringen også gået i et partnerskab med DGI, Dansk Firmaidræt og Esport Danmark om at udbyde en Esportinstruktøruddannelse. Her vil vi forsøge at udvikle en uddannelse, som kan bruges af alle i partnerskabet, og forhåbentlig være med til at præge udviklingen inden for uddannelse og dannelse af børn og unge indenfor Esport. Al tilmelding, betaling mm vil foregår igennem DGI, men vi sikre, at vores medlemmer får den bedste pris på kurserne. Se meget mere HER
 
Liga

Medlemmerne i Ungdomsringens 750 klubber og ungdomsskoler har nu mulighed for at deltage i kampen om Danmarksmesterskabet i eSport. Ungdomsringen og Danmarks officielle eSport-liga, eSportligaen, har indgået en samarbejdsaftale som sikrer, at Ungdomsringens godt 100.000 ungemedlemmer får adgang til at konkurrere i eSportligaen.

Konkret vil medlemmerne af Ungdomsringen kæmpe i en underliga til eSportligaen, hvor unge fra Ungdomsringens 750 klubber og ungdomsskoler på tværs af landet, gennem en hel sæson, vil konkurrere med og mod hinanden i eSport. Når den regulære sæson er slut, går de bedste hold fra Ungdomsringens underliga videre til det nationale slutspil, hvor holdene fra alle eSportligaens underligaer samles for at kæmpe om titlen som officiel dansk mester i eSport.

Samarbejdsaftalen mellem Ungdomsringen og eSportligaen sker i forlængelse af, at de øvrige parter i Esportalliancen (DGI, Dansk Firmaidræt og Esport Danmark) også har indgået samme samarbejdsaftale om ligaer for de respepktive forbund. eSportligaen starter kampene den 1. november og tilmeldingen til ligaen åbner den 1. oktober. Til at starte med konkurreres der i CS:GO og League of Legends på PC og FIFA på konsol.

Følg med på www.esportligaen.dk

 

Kurser og oplæg


Ungdomsringen tilbyder også muligheden for at afholde kurser, oplæg, formidling eller give sparring til fx oprettelse af valgfag/linjer, indretning af e-sportslokaler mm.

Vi har flere muligheder, og herunder kan I se et par eksempler på nogle pakker, som man kan tilkøbe hos Ungdomsringen.

Ud over det, så kan vi også lave individuelle løsninger, som passer til jeres specifikke behov.


E-sportspakke 1 - Opstart, opbygning og opsætning af e-sportlokale

Mangler I indsigt i hvordan man kan oprette et e-sportstilbud hos jer, samt hvordan det praktiske skal varetages, er vi behjælpelige med alt fra den spæde opstart til selve opsætningen af et e-sportslokale herunder:

 • Vejledning i oprettelse af et e-sportstilbud (vedtægt, økonomi, undervisning mm.)
   
 • Udarbejdelse af spilpolitikker
   
 • Sparring til indkøb af gamermaskiner, konsoller, skærme, mus, tastatur, headset, musemåtte, spillicenser, borde og stole.
   
 • Korrekt indretning og valg af lokale
   
 • Netværksforbindelse og netværk
   
 • Opsætningen af det hele

 

E-sportspakke 2 - Oplæg og formidling

- Mangler du hjælp til at overbevise din ledelse eller andre interessenter om at satse på e-sport?

- Har jeres personalegruppe brug for at få en større viden omkring e-sport og samtidig få inspiration til hvordan I fremadrettet kan arbejde med det hos jer?

- Har I kritiske forældre/skolebestyrelser som ikke helt forstår hvad e-sport er og hvorfor det skal være en del af klubbens/skolens og jeres tilbud?

- Skal jeres unge, med interesse for e-sport, have et indblik i hvad det vil sige at være elite e-sportsudøver og hvad det kræver for at nå dette mål?

 

E-sportspakke 3 - Oplæg: Forældre til e-sportsudøvere – Nice to Know

Oplægget vil starte med en introduktion til e-sport i dansk kontekst samt forklare hvad e-sport og gaming er. Martin vil med sin pædagogiske baggrund og indsigt i computerspil som læringsredskab, samt egne erfaringer med e-sport, komme med konkrete historier og relevante pointer relateret til forældrerollen til unge e-sportsudøvere.

Martin vil bl.a. behandle hvilke motivationsfaktorer, der oftest ligger bag unges glæde ved at spille computerspil samt diskutere forældres konstruktive handlemuligheder for at opbygge et sundt forhold med gensidig respekt og klare rammer.

Der vil ligeledes blive sat fokus på hvordan PEGI-vejledninger fungerer til diverse spil, samt hvordan man skal forholde sig til de vurderinger de står bag.

Et gennemgående punkt vil desuden være at italesætte de myter, der hersker om e-sportsudøvere, og samtidig vil de myter være udgangspunktet for en fælles drøftelse om unge mennesker der spiller computer, og hvilke muligheder det kan give den enkelte, samt hvilke faldgrupper man bør undgå.

Har I ligeledes et ønske om at afprøve nogle af de spil og ikke mindst spilsituationer, som de unge opsøger og er optaget af i deres dagligdag, stiller vi ligeledes faciliteter og udstyr til rådighed. Her vil I blive guidet igennem nogle scenarier, hvor I kan afprøve præcist det, som jeres unge mennesker synes er fedt og dermed skabe en bedre indsigt i, hvilken verden de også begår sig i.

Praktisk:

Varighed: 2-3 timer

Intet max på antal deltagere – primært for forældre, trænere og ledere

 

E-sportspakke 4 - Gæsteunderviser i CS:GO (Counter – Strike Global Offensive)

Mangler i hjælp og inspiration til at løfte niveauet højere op i jeres undervisning i CS:GO?

Martin kan give jer et indblik i nogle af de grundlæggende undervisningsmetoder han selv inddrager i sin undervisning i CS:GO på valgfagsniveau i e-sport i folkeskolen, samt vise eksempler på øvelser og materialer man med fordel kan inddrage både digitalt, samt i den fysiske verden.

Ønsker i indblik i metoder til at løfte niveauet endnu højere kan vi finde den rette person til jer og sammen skabe det bedste tilbud ud fra jeres ønsker og behov.

 

E-sportspakke 5 - Aktiviteter for E-sportsudøvere 

Indhold:
Aktiviteterne vil foregå i en hal væk fra computerne og de sikrer at pulsen kommer op, sveden pibler frem og stemningen er i top mens man bevæger sig. Fokus vil være på bevægelse relateret til e-sport, så de unge mennesker der deltager, vil få nye viden og redskaber, som de kan tage med til træningen foran computeren. Et gennemgående tema vil være samarbejde, teamudvikling og optimering af korrekt kommunikation.

Praktisk:

Min. 4 timer pr. gang inkl. spisepause på 30 minutter undervejs.

15 – 40 deltagere

*Adgang til hal / gymnastiksal påkræves

 

Andre pakker:

 • Computerspil som læringsredskab herunder brug af gamification som udgangspunkt til aktiviteter, samt digital dannelse for unge
 • Digitale aktiviteter til unge (airconsole, gps-løb mm.)
 • E-sport for piger (eksempler på forløb til piger og hvordan det praktisk kan gøres?)
 • Sund Gaming - hvad kan man gøre i et længere forløb med fokus på sund kost og bevæglese?

Vil I vide mere om kontaktinfo, priser mm., så kan I kontakte Martin Schouw på mvs@ungdomsringen.dk