Esport og Gaming i Ungdomsringen.

 
Ungdomsringen har i en lang række år udbudt diverse spil-events på landsplan. De senere år har det især drejet sig om Just Dance og FIFA. To gode events, som henvender sig til alle unge, der spiller i ungdomsklubber/ungdomsskoler.
PC/konsol-spil er meget udbredt i ungdomsklubberne. Her kan børn og unge samles om den samme interesse, som kan være med til at udvide og fastholde fællesskaber på en god måde. Mange spil kræver, at de unge kommunikerer og indgår i fællesskaber med andre, og her kan man opnå accept fra sine kammerater på en anden måde, end man plejer.
 
Udvikling
I takt med at samfundet hele tiden udvikler sig og udfordrer de unge ift. nye spil, medier, tablets mm, så er det vigtigt, at klubberne hele tiden følger med tiden og er opdateret ift spil, PEGI (vejledende aldersgrænser), og hvordan de vil tackle nye tiltag ift. deres egne spilpolitikker.
Ungdomsringen forsøger hele tiden at udbyde spændende events og vil også arbejde på, at klubberne kan blive klædt på til at arbejde med unge og spil.
 
Samarbejde
Ungdomsringen arbejder også på at skabe gode samarbejdsaftaler og netværk med forskellige aktører ift gode indkøbsaftaler. En ordning vi prøver af den kommende tid og som vi vil præsentere løbende.
 
Esport instruktøruddannelse
Ungdomsringen også gået i et partnerskab med DGI, Dansk Firmaidræt og Esport Danmark om at udbyde en Esportinstruktøruddannelse. Her vil vi forsøge at udvikle en uddannelse, som kan bruges af alle i partnerskabet, og forhåbentlig være med til at præge udviklingen inden for uddannelse og dannelse af børn og unge indenfor Esport. Al tilmelding, betaling mm vil foregår igennem DGI, men vi sikre, at vores medlemmer får den bedste pris på kurserne. Se meget mere HER
 
Liga

Medlemmerne i Ungdomsringens 750 klubber og ungdomsskoler har nu mulighed for at deltage i kampen om Danmarksmesterskabet i eSport. Ungdomsringen og Danmarks officielle eSport-liga, eSportligaen, har indgået en samarbejdsaftale som sikrer, at Ungdomsringens godt 100.000 ungemedlemmer får adgang til at konkurrere i eSportligaen.

Konkret vil medlemmerne af Ungdomsringen kæmpe i en underliga til eSportligaen, hvor unge fra Ungdomsringens 750 klubber og ungdomsskoler på tværs af landet, gennem en hel sæson, vil konkurrere med og mod hinanden i eSport. Når den regulære sæson er slut, går de bedste hold fra Ungdomsringens underliga videre til det nationale slutspil, hvor holdene fra alle eSportligaens underligaer samles for at kæmpe om titlen som officiel dansk mester i eSport.

Samarbejdsaftalen mellem Ungdomsringen og eSportligaen sker i forlængelse af, at de øvrige parter i Esportalliancen (DGI, Dansk Firmaidræt og Esport Danmark) også har indgået samme samarbejdsaftale om ligaer for de respepktive forbund. eSportligaen starter kampene den 1. november og tilmeldingen til ligaen åbner den 1. oktober. Til at starte med konkurreres der i CS:GO og League of Legends på PC og FIFA på konsol.

Følg med på www.esportligaen.dk

 
Kurser og oplæg
Ungdomsringen tilbyder også muligheden for at afholde kurser, oplæg, formidling eller give sparring til oprettelse af valgfag/linjer og indretning af Esportslokaler.
Vi har flere muligheder, og herunder kan I se et par eksempler på nogle pakker, som man kan tilkøbe hos Ungdomsringen. Og ud over det, så kan vi også lave individuelle løsninger.

Esportspakke 1 - Opstart, opbygning og opsætning af Esportlokale

- Indkøb af Gamermaskiner, konsoller, skærme, mus, tastatur, headset, musemåtte,

  spillicenser, borde og stole.

- Korrekt indretning og valg af lokale

- Netværksforbindelse og netværk

- Opsætning af det hele

Esportspakke 2 - Oplæg og formidling

- Mangler du hjælp til at overbevise din ledelse om at satse på Esport?

- Har jeres personalegruppe brug for at få en større viden omkring Esport og samtidig få

  inspiration til hvordan I fremadrettet kan arbejde med det hos jer?

- Har I kritiske forældre/skolebestyrelser som ikke helt forstår hvad Esport er og hvorfor det skal

  være en del af klubbens/skolens og jeres tilbud?

- Skal jeres unge, med interesse for esport, have et indblik i hvad det vil sige at være elite

  esportsudøver og hvad det kræver for at nå dette mål?

Esportspakke 3 - Projekt Sund Gaming

Det er et projekt, hvor det er lykkedes at fastholde unge drenge i et esportstilbud med sunde værdier igennem et helt skoleår. I hele forløbet har der været stor fokus på personlig udvikling, dagskost, motion, madlavning, samarbejde og trivsel. Der var tydelige forbedringer hos alle drengene i form af sundere livsstil, højere fremmøde i skolen, bedre grundform, pænere sprogbrug og selvfølgelig et meget højere niveau i esport og det at kunne indgå på et hold og samarbejde. Drengene blev hjulpet godt på vej mod det gode ungdomsliv.

Sparring og indsigt i projektet og adgang til materialer tilbydes.

Esportspakke 4 - Gæsteunderviser i CSGO (Counter – Strike Global Offensive)

Mangler i hjælp og inspiration til at løfte niveauet højere op i jeres undervisning?

Så kan vi finde de rette undervisere til jer.

Vil I vide mere, så kan I kontakte Morten Larsen på mol@ungdomsringen.dk.