Kurser og oplæg

Ungdomsringen tilbyder også muligheden for at afholde kurser, oplæg, formidling eller give sparring til fx oprettelse af valgfag/linjer, indretning af e-sportslokaler m.m.

Vi har flere muligheder, og herunder kan I se et par eksempler på nogle pakker, som man kan tilkøbe hos Ungdomsringen.

Ud over det, så kan vi også lave individuelle løsninger, som passer til jeres specifikke behov.


Etik i E-Sport

Flere og flere børn og unge samles dagligt foran skærmen derhjemme eller i klubben for at game eller dyrke e-sport. I den forbindelse kan det være svært at navigere i de digitale universer, dels fordi rammerne er anderledes og dels fordi det er nemmere at pålægge sig en adfærd bag skærmen, som man i virkeligheden ikke ville bruge ved fysisk interaktion med andre.

Det er vigtigt, at vi som voksne og fagpersoner kan guide børn og unge i at tage ansvar for deres online adfærd, kan skabe dialog om, hvordan vi skaber de bedste rammer for dem og andre, når de gamer online og dyrker e-sport på forskellige plan samt kan inddrage forældrene i dette vigtige arbejde.

I Ungdomsringen har vi skabt en gratis workshop sammen med Ungdomsskoleforeningen og Center for ludomani, som I kan få gavn af allerede nu (både i fysisk samt online udgave)!

Se selve invitationen ved at klikke her


E-sportspakke 1 - Opstart, opbygning og opsætning af e-sportlokale

Mangler I indsigt i hvordan man kan oprette et e-sportstilbud hos jer, samt hvordan det praktiske skal varetages, er vi behjælpelige med alt fra den spæde opstart til selve opsætningen af et e-sportslokale herunder:

 • Vejledning i oprettelse af et e-sportstilbud (vedtægt, økonomi, undervisning mm.)
   
 • Udarbejdelse af spilpolitikker
   
 • Sparring til indkøb af gamermaskiner, konsoller, skærme, mus, tastatur, headset, musemåtte, spillicenser, borde og stole.
   
 • Korrekt indretning og valg af lokale
   
 • Netværksforbindelse og netværk
   
 • Opsætningen af det hele

 

E-sportspakke 2 - Oplæg og formidling

- Mangler du hjælp til at overbevise din ledelse eller andre interessenter om at satse på e-sport?

- Har jeres personalegruppe brug for at få en større viden omkring e-sport og samtidig få inspiration til hvordan I fremadrettet kan arbejde med det hos jer?

- Har I kritiske forældre/skolebestyrelser som ikke helt forstår hvad e-sport er og hvorfor det skal være en del af klubbens/skolens og jeres tilbud?

- Skal jeres unge, med interesse for e-sport, have et indblik i hvad det vil sige at være elite e-sportsudøver og hvad det kræver for at nå dette mål?

 

E-sportspakke 3 - Oplæg: Forældre til e-sportsudøvere – Nice to Know

Oplægget vil starte med en introduktion til e-sport i dansk kontekst samt forklare hvad e-sport og gaming er. Martin vil med sin pædagogiske baggrund og indsigt i computerspil som læringsredskab, samt egne erfaringer med e-sport, komme med konkrete historier og relevante pointer relateret til forældrerollen til unge e-sportsudøvere.

Martin vil bl.a. behandle hvilke motivationsfaktorer, der oftest ligger bag unges glæde ved at spille computerspil samt diskutere forældres konstruktive handlemuligheder for at opbygge et sundt forhold med gensidig respekt og klare rammer.

Der vil ligeledes blive sat fokus på hvordan PEGI-vejledninger fungerer til diverse spil, samt hvordan man skal forholde sig til de vurderinger de står bag.

Et gennemgående punkt vil desuden være at italesætte de myter, der hersker om e-sportsudøvere, og samtidig vil de myter være udgangspunktet for en fælles drøftelse om unge mennesker der spiller computer, og hvilke muligheder det kan give den enkelte, samt hvilke faldgrupper man bør undgå.

Har I ligeledes et ønske om at afprøve nogle af de spil og ikke mindst spilsituationer, som de unge opsøger og er optaget af i deres dagligdag, stiller vi ligeledes faciliteter og udstyr til rådighed. Her vil I blive guidet igennem nogle scenarier, hvor I kan afprøve præcist det, som jeres unge mennesker synes er fedt og dermed skabe en bedre indsigt i, hvilken verden de også begår sig i.

Praktisk:

Varighed: 2-3 timer

Intet max på antal deltagere – primært for forældre, trænere og ledere

 

E-sportspakke 4 - Gæsteunderviser i CS:GO (Counter – Strike Global Offensive)

Mangler i hjælp og inspiration til at løfte niveauet højere op i jeres undervisning i CS:GO?

Martin kan give jer et indblik i nogle af de grundlæggende undervisningsmetoder han selv inddrager i sin undervisning i CS:GO på valgfagsniveau i e-sport i folkeskolen, samt vise eksempler på øvelser og materialer man med fordel kan inddrage både digitalt, samt i den fysiske verden.

Vil i løfte niveauet endnu højere kan vi finde den rette underviser til jer og sammen skabe det bedste tilbud ud fra jeres ønsker og behov.

 

E-sportspakke 5 - Aktiviteter for E-sportsudøvere 

Indhold:
Aktiviteterne vil foregå i en hal væk fra computerne og de sikrer at pulsen kommer op, sveden pibler frem og stemningen er i top mens man bevæger sig. Fokus vil være på bevægelse relateret til e-sport, så de unge mennesker der deltager, vil få nye viden og redskaber, som de kan tage med til træningen foran computeren. Et gennemgående tema vil være samarbejde, teamudvikling og optimering af korrekt kommunikation.

Praktisk:

4 timer pr. gang inkl. spisepause på 30 minutter undervejs.

15 – 20 deltagere – primært for spillere

Skal foregå i en hal / gymnastiksal

 

Andre pakker:

 • Computerspil som læringsredskab herunder brug af gamification som udgangspunkt til aktiviteter, samt digital dannelse for unge
 • Digitale aktiviteter til unge (airconsole, gps-løb mm.)
 • E-sport for piger (eksempler på forløb til piger og hvordan det praktisk kan gøres?)
 • Sund Gaming - hvad kan man gøre i et længere forløb med fokus på sund kost og bevæglese?
 • Oplæg/undervisning om køb af computerdele og samling heraf

Vil I vide mere om kontaktinfo, priser mm., så kan I kontakte Martin Schouw på mvs@ungdomsringen.dk