E-Sport – kurser, oplæg og aktiviteter i Ungdomsringen

Ungdomsringen tilbyder, via deres E-Sport konsulent Martin Schouw, muligheden for at købe kurser, undervisning, oplæg og formidling om e-sport på flere områder. Derudover tilbyder vi parring til fx oprettelse af valgfag/linjer, indretning af e-sportslokaler, indkøb af maskiner, valg af spil, dialog med forældre og ledelse, samt hvad det ellers indebærer at starte et e-sportstilbud op i klubben/ungdomsskolen.

Herunder kan I se et par eksempler på nogle pakker, som man kan tilkøbe hos Ungdomsringen.
Ud over det, så kan vi også lave individuelle løsninger, som kan tilpasses jeres specifikke behov.


 

E-sportspakke 1 - Opstart, opbygning og opsætning af e-sportlokale

Mangler I indsigt i hvordan man kan oprette et e-sportstilbud hos jer, samt hvordan det praktiske skal varetages, er vi behjælpelige med alt fra den spæde opstart til selve opsætningen af et fysisk e-sportslokale herunder:

 • Vejledning i oprettelse af et e-sportstilbud (fokusområder, økonomi, undervisning m.m.)
 • Udarbejdelse af spilpolitikker
 • Dialog med ledelse og forældre
 • Sparring til indkøb af gamermaskiner, konsoller, skærme, mus, tastatur, headset, musemåtte, spillicenser, borde og stole + indhentning af tilbud hertil
 • Korrekt indretning og valg af lokale
 • Netværksforbindelse og netværk
 • Opsætningen af selve e-sportlokalet

 

E-sportspakke 2 - Sparring

- Mangler I hjælp til at overbevise jeres ledelse eller andre interessenter om at satse på e-sport?

- Har jeres personalegruppe brug for at få en større viden om e-sport og samtidig få inspiration til hvordan I fremadrettet kan arbejde med det hos jer?

- Har I kritiske forældre/skolebestyrelser som ikke helt forstår hvad e-sport er og hvorfor det skal være en del af klubbens/skolens og jeres tilbud?

- Skal jeres unge, med interesse for e-sport, have et indblik i hvad det vil sige at dyrke e-sport eller hvad der skal til for at man har en chance for at blive professionel?

- Søger I andre former for sparring ift. et e-sportstilbud i en fritidskontekst?


 

E-sportspakke 3 - Oplæg: Forældre til e-sportsudøvere, trænere eller ledere

Oplægget vil starte med en introduktion i e-sport i en dansk kontekst samt en rammesætning for hvad e-sport og gaming er. Martin vil med sin pædagogiske baggrund og indsigt i computerspil som læringsredskab, samt egne erfaringer med e-sport, komme med konkrete historier og relevante pointer relateret til forældrerollen til unge e-sportsudøvere. Dette kan ligeledes kan komme trænere til gavn, samt bidrage med gode argumenter om hvorfor e-sport har sin berettigelse i et fritidstilbud.

Martin vil bl.a. behandle hvilke motivationsfaktorer, der oftest ligger bag unges glæde ved at spille computerspil samt diskutere voksnes konstruktive handlemuligheder for at opbygge et sundt forhold med gensidig respekt og klare rammer, når de unge gamer eller dyrker e-sport.

Der vil ligeledes blive sat fokus på hvordan PEGI-vejledninger fungerer til diverse spil, samt hvordan man skal forholde sig til de vurderinger, som de står bag.

Et gennemgående punkt vil desuden være at italesætte de myter, der hersker om e-sportsudøvere, og samtidig vil de myter være udgangspunktet for en fælles drøftelse om unge mennesker der spiller computer, og hvilke muligheder det kan give den enkelte, samt ikke mindst hvilke faldgrupper man bør undgå.
Har I ligeledes et ønske om at afprøve nogle af de spil og ikke mindst spilsituationer, som børn og unge opsøger så ofte og er optaget af i deres dagligdag, finder vi gerne en lokation, hvor dette kan finde sted. Her vil I blive guidet igennem nogle scenarier, hvor I kan afprøve præcist det, som drager jeres unge mennesker og dermed få et lille indblik i den digitale spilverden, som mange børn og unge værdsætter højt.

Praktisk:

Varighed: ca. 1,5 time (evt. mere, hvis deltagere skal afprøve en spilsituation (2 timer))

Intet max på antal deltagere (dog er 20 personer max pr. gang, hvis en spilsituation tilvælges)

– primært for forældre, trænere og ledere

 
E-sportspakke 4 - Undervisning i CS:GO, LoL eller Fortnite

Mangler I hjælp og inspiration til at starte eller løfte niveauet højere op i jeres undervisning i CS:GO, League of Legends eller Fortnite i klubben eller ungdomsskolen?

Martin kan give jer et indblik i nogle af de grundlæggende undervisningsmetoder, som han selv har inddraget i sin undervisning i CS:GO på valgfagsniveau i e-sport i folkeskolen. Samt vise eksempler på øvelser og materialer man med fordel kan inddrage både digitalt, samt i den fysiske verden.

Vil i løfte niveauet endnu højere kan vi finde den rette underviser til jer og sammen skabe det bedste tilbud ud fra jeres ønsker og behov.

Praktisk:

2 undervisningsdage af 6 timers varighed

E-sportspakke 5 – Fysiske aktiviteter for E-sportsudøvere

Aktiviteterne vil foregå i en hal eller udendørs, væk fra computerne og vil sikre at pulsen kommer op, sveden pibler frem og stemningen er i top mens man bevæger sig. Fokus vil være på bevægelse relateret til e-sport, så de unge mennesker der deltager, vil få nye viden og redskaber, som de kan tage med til træningen foran computeren. Et gennemgående tema vil være samarbejde, teamudvikling og optimering af korrekt kommunikation, samt fokus på fysisk trænings påvirkning af egne evner i e-sport.

Evt. med tilkøb, hvor der er mulighed for at afprøve IR SQUADS EvoTag laser tag system, hvor man kan afprøve fx CS:GO eller Fortnite i en kombineret digital/live-udgave!

Praktisk:

4 timer pr. gang inkl. spisepause på 30 minutter undervejs.

15 – 20 deltagere – primært for spillere (merpris ved flere spillere)


Andre pakker:

 • Etik i E-Sport
 • Digitale aktiviteter til unge (airconsole, gps-løb mm.)
 • Computerspil som læringsredskab herunder brug af gamification som udgangspunkt til aktiviteter, samt digital dannelse for unge
 • E-sport for piger (eksempler på forløb til piger og hvordan det praktisk kan gøres)
 • Sund Gaming - hvad kan man gøre i et længere forløb med fokus på sund kost og bevægelse?
 • Oplæg/undervisning om valg af computerdele til ny gamer-pc og afprøvelse af sammensætningen af egen pc


Vil I vide mere om tilbuddene, priser m.m., så kan I kontakte Martin Schouw på mvs@ungdomsringen.dk