Esporten får etisk kodeks

Nu lancerer Ungdomsringen, sammen med en række hovedaktører fra den Danske esport branche, et ETISK KODEKS for esporten. Formålet er at sende et signal til klubber, ungdomsskoler, foreninger, spillere, forældre og esport-branchen generelt om hvad vi kan forvente af hinanden og hvordan vi i fællesskab sikrer en tryg og ansvarlig udvikling af esporten i Danmark.

Esport Etisk Kodeks er en såkaldt frivillig mærkningsordning og meningen er klar: Tilslutter man sig kodekset sender man som klub/ungdomsskole og forening et stærkt signal om viljen til at skabe tryghed og gennemsigtighed overfor forældre, seriøsitet overfor spillerne og troværdighed overfor esports-miljøet. Så nu kan alle vise deres opbakning til kodekset.

Esport Alliancen har udviklet en pakke til kodekset med plakat til ophængning i klubben, en kortfattet samt en uddybende beskrivelse af kodekset, en instruktion i implementering til klubbestyrelserne og endelig et nyudviklet logo til mærkningsordningen. Ved tilslutning til kodekset signalerer klubben hvordan den forholder sig til emner som gambling, fairplay, mål for esportsundervisning og ikke mindst hvordan man skaber balance mellem esport og samtidig dyrker en sund krop og sjæl i den pågældende klub/forening. 

Nyttige fakta:

Esport Etisk Kodeks er en frivillig mærkningsordning. Enhver klub og forening kan frit downloade hele pakken til kodekset herunder.

Organisationerne bag Esport Etisk Kodeks:

ESport Etisk Kodeks er stiftet af Esport Alliancen, som består af eSport Danmark, DGI, Ungdomsringen, Dansk Firma Idræt, Center for Ludomani og Antidoping Danmark. 

Download:

Download Etisk Kodeks Onepager HER

Download Uddybende Etisk Kodeks HER

Download Etisk Kodeks A3 HER

Download Etisk Kodeks logo HER