E-sport - Aktiviteter

25. sep 2020

DMSPILJAM 2020

Sidder du og nørder Unity3D, GameMaker eller andre værktøjer til spiludvikling? Den 25-27. september er der DMSpilJam hvor det gælder om at lave...

Station10 i Aalborg eller Online

Nordjylland
9. okt 2020

Vejen LAN

Vejen LAN er et LAN-Party som afholdes to gange om året i Vejen Idrætscenter. Henholdsvis første weekend i skolernes vinter- og efterårsferie, så...

Syddanmark
6. nov 2020

Nordic E-sport United

Samfes (Island) & Ungdomsringen afholder et gratis online e-sport event for unge i fritids- & ungdomsklubber samt ungdomsskoler i Danmark og Island...

Online

Se alle kurser, events og arrangementer her


 
Ungdomsringen har i en lang række år udbudt diverse spil-events på landsplan. De senere år har det især drejet sig om Just Dance og FIFA. To gode events, som henvender sig til alle unge, der spiller i ungdomsklubber/ungdomsskoler.
PC/konsol-spil er meget udbredt i ungdomsklubberne. Her kan børn og unge samles om den samme interesse, som kan være med til at udvide og fastholde fællesskaber på en god måde. Mange spil kræver, at de unge kommunikerer og indgår i fællesskaber med andre, og her kan man opnå accept fra sine kammerater på en anden måde, end man plejer.
 
Udvikling
I takt med at samfundet hele tiden udvikler sig og udfordrer de unge ift. nye spil, medier, tablets mm, så er det vigtigt, at klubberne hele tiden følger med tiden og er opdateret ift spil, PEGI (vejledende aldersgrænser), og hvordan de vil tackle nye tiltag ift. deres egne spilpolitikker.
Ungdomsringen forsøger hele tiden at udbyde spændende events og vil også arbejde på, at klubberne kan blive klædt på til at arbejde med unge og spil.
 
Samarbejde
Ungdomsringen arbejder også på at skabe gode samarbejdsaftaler og netværk med forskellige aktører ift. at skabe ny viden omkring e-sport, samt skabe de bedste forudsætninger for børn og unge der dyrker gaming og e-sport.
 
Esport instruktøruddannelse
Ungdomsringen også gået i et partnerskab med DGI, Dansk Firmaidræt og Esport Danmark om at udbyde en Esportinstruktøruddannelse. Her vil vi forsøge at udvikle en uddannelse, som kan bruges af alle i partnerskabet, og forhåbentlig være med til at præge udviklingen inden for uddannelse og dannelse af børn og unge indenfor Esport. Al tilmelding, betaling mm vil foregår igennem DGI, men vi sikre, at vores medlemmer får den bedste pris på kurserne. Se meget mere HER
 
Liga

Medlemmerne i Ungdomsringens 750 klubber og ungdomsskoler har nu mulighed for at deltage i kampen om Danmarksmesterskabet i eSport. Ungdomsringen og Danmarks officielle eSport-liga, eSportligaen, har indgået en samarbejdsaftale som sikrer, at Ungdomsringens godt 100.000 ungemedlemmer får adgang til at konkurrere i eSportligaen.

Konkret vil medlemmerne af Ungdomsringen kæmpe i en underliga til eSportligaen, hvor unge fra Ungdomsringens 750 klubber og ungdomsskoler på tværs af landet, gennem en hel sæson, vil konkurrere med og mod hinanden i eSport. Når den regulære sæson er slut, går de bedste hold fra Ungdomsringens underliga videre til det nationale slutspil, hvor holdene fra alle eSportligaens underligaer samles for at kæmpe om titlen som officiel dansk mester i eSport.

Samarbejdsaftalen mellem Ungdomsringen og eSportligaen sker i forlængelse af, at de øvrige parter i Esportalliancen (DGI, Dansk Firmaidræt og Esport Danmark) også har indgået samme samarbejdsaftale om ligaer for de respepktive forbund.

Følg med på www.esportligaen.dk