4. sep 2014

Lad os se på musik, som vi ser på sport

I Politiken igår kan man læse Simon Kvamms ønske om at musik skal ses på som sport. Livet bliver større for hvert enkelt menneske, der spiller levende musik. Derfor har Nephew oprettet en ’musikstarter’ for unge.

Læs et kort uddrag af artiklen herunder. Hele artiklen finder du her.

For selv at gøre et eller andet ved sagen har jeg sammen med resten af Nephew taget initiativ til projektet Musikstarter, som lige præcis er skabt på baggrund af den ubalance, vi oplever i den danske musikopfattelse. Musikstarter er meget enkelt: et tilbud til alle danske unge mellem 13 og 18 om at komme på musikcamp i efterårsferien.

Musikstarter bliver skabt i samarbejde med Roskilde Festival, Bikubenfonden og ikke mindst Ungdomsringen. Sidstnævnte er sammenslutningen af alle danske ungdomsklubber, og det er igennem den lokale ungdomsklub, de unge tilmelder sig.

Disse camps kan ses som en pendant til DBU’s fodboldskoler, altså et lejrophold, hvor deltagerne spiller, snakker om, griner af, græder over og grundlæggende bare er sammen om deres fælles passion, i dette tilfælde musik.

  1. Musikstarter handler om at øve sig og blive bedre. Flid. For det er en fantastisk fornemmelse at udvikle sig og mærke, at man rykker sig, i takt med at man bliver bedre til at spille på sit instrument eller producere på sin computer. Jeg ved det, for det er det, jeg har været i gang med hele mit liv.
     
  2. Musikstarter handler om at være sammen med andre om musik. Fællesskab. For der er ikke noget mere magisk end at være flere personer, der sammen skaber én lyd. Jeg ved det, for det er den magi, jeg bliver ved med at jagte. Jeg opdagede magien på højskolen. Indtil da havde jeg holdt musikken for mig selv. I enrum. Som sagt gav det i min omgangskreds flere point at rode med knallerter, men musik som sådan betød jo en masse for både mig og mine knallertvenner. KLF, Guns N’ Roses, Depeche Mode, MC Einar. Og hvis der på ungdomsskolen i Silkeborg havde været en dør ved siden af den med ’Maskinlære’, hvor der stod ’Musik’, så er jeg ret sikker på, at jeg var gået ind ad den. Men det var der ikke.

Vil du vide mere om Musikstarter Camps er du velkommen til at kontakte Lisbeth teglbjærg på tlf. 30 92 21 62.

Du kan også finde mere info på Facebook her og på Ungdomsringens hjemmeside her


Redaktører

Stefan Kvamm

Stefan Kvamm