Digitale Nyheder nr. 9 - 2010


Nr. 09 - november 2010 - 6. årgang
 
Sagt lige ud
Sagt lige ud Når Ungdomsringen holder kongres 2010, skal de delegerede stemme om et forslag til ny gruppeinddeling af Ungdomsringens medlemmer fra 2011. Forslaget er udarbejdet af Ungdomsringens kontingentudvalg. Næstformand Brian Larsen fortæller her i Sagt lige ud, hvorfor forslaget er vigtigt for Ungdomsringen og udviklingen på klub- og ungdomsskoleområdet.
Fra afvikling til udvikling
Fra afvikling til udvikling For tre år siden fik klubberne i Greve vredet armen om på ryggen af kommunens politikere. De var stærkt utilfredse med, at klubberne hverken kunne fastholde eller tiltrække nye børn og unge. Medlemstallet faldt. Det fik politikerne til at vedtage en ny klubstruktur, hvor pengene følger barnet/den unge. Så ingen medlemmer – ingen penge. Helt enkelt. For Mosede Klubben blev det startskuddet til en helt ny måde at arbejde på – og det virkede. I dag er medlemstallet fordoblet.
Årets bogudgivelse og store konference
Årets bogudgivelse og store konference Unges fritidsliv er under forandring. Det er tydeligt på rigtig mange måder. De unge har for alvor lært at vælge til og vælge fra. Men hvad vil egentlig have, de unge. Det sætter Ungdomsringen fokus på ved en storstilet konference torsdag den 2. december 2010. Konferencen markerer samtidig udgivelsen af bogen ”Aktiviteter tiltrækker, relationer fastholder – måske”, som Ungdomsringen og Center for Ungdomsforskning og Religionspædagogik (CUR) udgiver samme dag.
Besparelser på klubområdet
Så er de kommunale budgetter for 2011 vedtaget. Dermed er der sat et punktum for en de største kommunale sparerunder i nyere tid. Blandt Ungdomsringens medlemmer var rigtig mange nervøse for, at de ville blive ramt af besparelser – for mange viste det sig desværre at blive til virkelighed. Men samtidig står det også klart, at i mange kommuner blev besparelserne på klubområdet ikke så omfattende som frygtet, skriver Ungdomsringens kommunikationschef Charlotte Nyborg i denne artikel.
Synes godt om :)
Synes godt om :) Ungdomsringen har nu fået en officiel profil i det sociale netværk Facebook. Det betyder, at der er endnu en måde at følge med i Ungdomsringens arbejde på. Det er blandt andet muligt at læse nyheder og begivenheder og finde link til seneste nummer af Digitale Nyheder og Mandag Middag.
Når Ungdomsringen sætter gang i ungeinvolvering
I begyndelse af 2010 fik Ungdomsringen en henvendelse fra Østerbro Lokaludvalg. Den københavnske bydel havde fundet ud af, at de unge i området manglede tilbud i deres fritid – steder at være - noget at give sig til. Det ville Østerbro Lokaludvalg gerne gøre noget ved – og de ville have de unge til at deltage aktivt i arbejdet. Derfor bad Lokaludvalget Ungdomsringen om hjælp. Ungdomsringens konsulenter Katrine Peitersen og Heidi Klemmensen fortæller her om arbejdet med aktiv ungeinvolvering på Østerbro.
Ungeinvolvering
Ungeinvolvering Stemningen bar præg af engagement og koncentration, da Lokaludvalget og Børne- og Ungdomsforvaltningen på Østerbro holdt Ungekonference for børn og unge lørdag d. 25. september. Omkring 60 børn og unge mellem 9 og 15 år var mødt op i Krudttønden for at give deres bud på, hvordan Østerbro kan blive et bedre sted for børn og unge. Dagen var en kulmination på en proces, hvor Ungdomsringen har hjulpet med at involvere områdets børn og unge aktivt i beslutningerne for deres bydel. Lea Allingham Nielsen, Østerbro Lokaludvalg fortæller om Ungekonferencen.
Fra Egedal til Phnom Pehn
Fra Egedal til Phnom Pehn I efterårsferien drog seks unge sexualister og tre voksne fra Ung Egedal Ungdomsskole og SSP til Cambodja for at besøge den ikke statslige organisationen Afesip, der arbejder med at hjælpe unge prostituerede. Gennem det fælles projekt ”Life as we want it” var målet, at de to grupper skulle udveksle erfaringer om, hvordan de bedst rådgiver om seksuelt relaterede emner ud fra et princip om ligeværdighed – den såkaldte peer-to-peer metode. Projektet har blandt andet fået støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). Læs gruppens beretning om turen.
Fagligt indspark fra de unge til de voksne
Det plejer at være voksne, der skriver til voksne om, hvordan de skal forholde sig til børn og unge her i Fagligt Indspark. Men hvad nu hvis de unge selv skulle fortælle, hvordan de mener, de voksne skal forholde sig til dem for at de gider komme i en klub eller ungdomsskole. Den udfordring har to unge fra Ungemiljøet i Randers taget op – og de ved godt , hvad de vil have. Læs Oliver Christensen og Sigurd D. Hovøre beretninger her.
Reaktion på artikel i Digitale Nyheder
I sidste nummer af Digitale Nyheder, var temaet ”Når børn og unge mangler voksne at snakke med”. Her fortalte Børns Vilkår om Børnetelefonen og satte fokus på, at ensomme børn og unge har brug for voksne. Det er vi i Ventilen helt enige i – men vi mener ikke, at voksenkontakten er en løsning, der kan stå alene. Det skriver Line Kiilstofte Hansen, næstformand i Ventilen Danmark i denne artikel, som en reaktion på artiklen, ”Ensomme unge har brug for voksne” i Digitale Nyheder 08-10.
Kongres 2010
Det er ægte kærlighed mellem næstformand Brian Larsen og Ungdomsringen. Det kan ingen være i tvivl om, når de har oplevet Brian Larsen tale om Ungdomsringen. Derfor kan det næppe heller undre nogen, at Brian Larsen har sagt ja til at genopstille som kandidat til posten som Ungdomsringens næstformand ved kongressen den 27. november.
Ny formand i Region Syddanmark
Ny formand i Region Syddanmark Det er en erfaren politiker, der har sat sig i formandsstolen i Region Syddanmark. Klubleder Leif Hansen fra Nørremarkens Fritidscenter i Vejle har nemlig tidligere beklædt formandsposten for den daværende region Vejle Amt. Nu tager han en tørn mere. For han er ikke i tvivl om, at Ungdomsringen stadig har en vigtig mission. -Børn og unge er vores fremtid – derfor skal vi sørge for, at de får de mest optimale betingelser for at kunne udvikle sig, siger den nye formand. Digitale Nyheder tegner et miniportræt.
Kort nyt
  • DUF står bag valgretskommission, der skal fremtidssikre demokratiet
  • Mobiltjeneste tilbyder rådgivning om teenagere
  • Gymnasier indfører alkoholforbud for elever under 18
Kalender november og december 2010
Kalender november og december 2010 Her kan du læse, hvad der sker i Ungdomsringen i den nærmeste fremtid.

Udgivet af Ungdomsringen
Tigergården - Nørregade 77 6. - Postboks 109 - 5100 Odense C
Tlf. 70 27 00 50 - Fax 70 27 00 54

Redaktør: Charlotte Nyborg
Ansvarshavende: Næstformand Søren Olsen

Synspunkter i Ungdom & Fritid Digitale Nyheder er ikke nødvendigvis sammenfaldende med Ungdomsringens

Hvis du vil afmelde dette nyhedsbrev:

02-11-2010Print nyhed
Tilbage
Del