Digitale Nyheder nr. 6 - 2011


Nr. 06 - juni 2011
Alle artiklerne kan printes samlet her
Sagt lige ud
Sagt lige ud Denne udgave af 'Sagt lige ud' efterlyser uddannelse i, hvordan klubpædagogik virker og tilrettelægges bedst for de tusindvis af børn og unge med ADHD. Koordinerende klubleder i Solrød, Henrik Seidenfaden opfordrer også til at sætte gang i at indsamle viden om diagnosebørn i klubregi og i særdeleshed viden om, hvad der virker og lykkes ude i klubberne.
Flere spørgsmål på vej til undervisningsministeren fra Ungdomsringen
Flere spørgsmål på vej til undervisningsministeren fra Ungdomsringen Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) kan se frem til at skulle besvare flere spørgsmål fra Ungdomsringen i forbindelse med regeringens planer om, at flytte hele klubområdet fra dagtilbudsloven under Socialministeriet til folkeskole- og ungdomsskoleloven under Undervisningsministeriet. Læs mere her og se hele samrådet fra Folketinget
Boligsocialt arbejde i øjenhøjde

 

Boligsocialt arbejde i øjenhøjde

 

Børn og unge i fire sociale boligområder i Aarhus Kommune kan for tiden opleve Den Mobile Spejderhytte – et anderledes boligsocialt projekt, der skal få nydanske børn og unges øjne op for nye muligheder i deres fritidsliv. Det er de fire store spejderorganisationer, der står bag projektet. Men de er ikke helt alene. For projektet kan kun fungere optimalt gennem et samarbejde med boligforeninger, klubber og andre aktører i boligområdet.
Ny undersøgelse om unge og deres fritidsjob
Ny undersøgelse om unge og deres fritidsjob Når unge mellem 13 og 17 år arbejder i deres fritid, får de ikke alene gode penge på lommen – de mener også selv, at deres popularitet stiger i forhold til deres jævnaldrende. Det viser en ny undersøgelse lavet af Center for Ungdomsforskning, CEFU for LO. Læs mere her.
Fagligt indspark

 

Fagligt indspark

 

Der er en forandring på vej i danske unges alkoholkultur. Unge drikker markant mindre end for bare få år siden – og samtidig opstår der subkulturer blandt unge, hvor det at drikke sig ”pisstiv” ikke er i orden. Der er en kulturændring på vej, og den skal vi sætte fokus på, skriver Jakob Demant, der er lektor og forsker i unge og alkohol ved Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet.
16-års valgret vil øge valgdeltagelse
16-års valgret vil øge valgdeltagelse Flere forskere slår nu til lyd for, at sætte valgretsalderen ned til 16 år. De mener nemlig, det vil sikre unge kommer ind i en god vane med at stemme, inden de skal flytte hjemme, hvor mange andre ting helt naturligt kommer i fokus. Læs mere her.
Kort nyt

 

Kort nyt

 

  • Ny kriminel lavalder førte 200 sager med sig det første halve år
  • Piger passer bare bedre i det danske skolesystem
  • Mindre kriminalitet i udsatte boligområder – nyt gratis hæfte
  • Selvmordsforsøg hos teenagepiger gentager sig ofte senere i livet
Indkaldelse til regionsgeneralforsamlinger 2011
Indkaldelse til regionsgeneralforsamlinger 2011 Så er det blevet tid til at indkalde til årets regionsgeneralforsamlinger i Ungdomsringen.
Kalender juli 2011
Kalender juli 2011 Kalender for juli/august 2011

Udgivet af Ungdomsringen
Tigergården - Nørregade 77 6. - Postboks 109 - 5100 Odense C
Tlf. 70 27 00 50 - Fax 70 27 00 54

Redaktør: Charlotte Nyborg cny@ungdomsringen.dk
Ansvarshavende: Næstformand Søren Olsen

Synspunkter i Ungdom & Fritid Digitale Nyheder er ikke nødvendigvis sammenfaldende med Ungdomsringens

Hvis du vil afmelde dette nyhedsbrev:

 

28-06-2011Print nyhed
Tilbage
Del