Digitale Nyheder nr. 10 - 2011


Nr. 10 - december 2011 - 6. årgang
 
Sagt lige ud af Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini
Sagt lige ud af Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini De unge er lige så forskellige som de voksne. Derfor skal de også mødes med forskellige tilbud, der svarer til deres interesser og sociale liv. Meget af unges sociale liv i dag foregår på Facebook og mobiltelefoner. Det kræver, at vi udvikler vores tilbud, tilgang og samarbejde med de unge i de forskellige fritidstilbud. Men vi skal ikke give køb på kvaliteten i de pædagogiske og sociale miljøer, vi tilbyder gennem ungdoms-, fritidsklubber og lignende. De udgør grundstenen og den basale kvalitet i vores fritidstilbud. Derfor er det vigtigt, hvilke rammer og indhold, vi skaber for de unges fritidsliv. Sådan indleder børne- og undervisningsminister Christine Antorini årets sidste udgave af Sagt lige ud.
Kongres 2011: Ny formand for Ungdomsringen og Ungerådet
Kongres 2011: Ny formand for Ungdomsringen og Ungerådet En enig kongres i Ungdomsringen valgte lørdag den 26. november 2011 det socialdemokratiske Folketingsmedlem Maja Panduro som ny formand for Ungdomsringen. Også Ungdomsringes Ungeråd har fået ny formand. Aallaa Baker Awad er valgt som ny formand blandt de unge i Ungerådet.
Kampen om de unges fritidsliv - årets bog fra Ungdomsringen
Kampen om de unges fritidsliv - årets bog fra Ungdomsringen Det handler i bund og grund om at ville børn og unge det bedste i Ungdomsringens nye bog 'Kampen om de unges fritidsliv' - om at tilbyde større børn og unge optimale rammer for den vigtige del af deres liv og udvikling, der udspiller sig fra skoleklokken ringer ud, og til de ligger under dynen. 12 voksne og 4 unge bidrager i bogen ud fra hver deres personlige vinkel. Læs her, hvad bogen handler om.
Gang i DUSK nettet
Gang i DUSK nettet Så er DUSK netsamlingerne i gang igen. Og Ungdomsringens Ungeråd deltog i den første samling med tre repræsentanter. Peter Sajith Morlan har skrevet denne lille artikel fra samlingen, der foregik i Ishøj og havde fokus på politik.
Ny sikkerhedsindstruks for sejlads på vej
Ny sikkerhedsindstruks for sejlads i små fartøjer med under 12 passager på vej En ny sikkerhedsvejledning fra Søfartsstyrelsen vil sikre, at det fortsat bliver for muligt klubber og ungdomsskoler at lave pædagogisk arbejde med børn og unge på vandet. Sikkerhedskravene bliver skærpet, men ikke så det vil umuliggøre sejlads i kanoer, kajakker og andre små fartøjer. Det står klart efter et positivt dialogmøde mellem Søfartsstyrelsen og Ungdomsringen samt en række andre organisationer på området.
Og så var de JM i bold - 544 kampe på en weekend
Og så var de JM i bold - 544 kampe på en weekend Den 4. november 2011 stod Lemvig Ungdomsgård igen klar til at tage imod 80 fodboldinteresserede klubber fra hele Danmark og den nordlige del af Tyskland, der skulle dyste om det Jyske mesterskab (JM) i indefodbold for drenge og pige fra 10 – 18 år. I næsten to måneder forud havde Ungdomsgården planlagt og koordineret arrangementet, hvor i alt 288 hold skulle dyste om at blive dette års Jyske mestre. Læs Ungdomsgårdens artikel om stævnet her.
Fagligt indspark - om unges fritidsarbejde
Fagligt indspark - om unges fritidsarbejde Danske unge arbejder i stor udstrækning ved siden af deres skolegang. I en ny undersøgelse gennemført for LO ser Center for Ungdomsforskning på danske unges fritidsarbejde og analyserer det i forhold til sociologiske og historiske faktorer. Adjunkt Niels-Henrik M. Hansen fra Center for Ungdomsforskning har stået bag undersøgelsen, som han fortæller om i denne udgave af Fagligt indspark.
Kort nyt
Kort nyt
  • Digital hjælp til udsatte børn
  • Forældreansvarsloven skal tage mere hensyn til børnene
  • Unge dj’s spiller gratis for at komme frem i natklubmiljøet
Kalender for december 2011 - januar 2012
Kalender for december 2011 - januar 2012 Kalender for december 2011 - januar 2012

Udgivet af Ungdomsringen
Tigergården - Nørregade 77 6. - Postboks 109 - 5100 Odense C
Tlf. 70 27 00 50 - Fax 70 27 00 54

Redaktør: Charlotte Nyborg
Ansvarshavende: Næstformand Søren Olsen

Synspunkter i Ungdom & Fritid Digitale Nyheder er ikke nødvendigvis sammenfaldende med Ungdomsringens

Hvis du vil afmelde dette nyhedsbrev:

06-12-2011Print nyhed
Tilbage
Del