Digitale Nyheder nr. 10 - 2010


Nr. 10 - december 2010 - 6. årgang
 
Sagt lige ud
Sagt lige ud Jeg kan huske, at jeg engang hørte Niels Hausgaard rose de unge, der lavede ballade på Nørrebro i København. Rosen behøver man jo ikke være enig i - men han havde en vigtig og god pointe. Han sagde nemlig, at det var godt, at de faktisk gad gøre noget. Sådan skriver Ungdomsringens formand og MF, Kim Mortensen i denne Sagt lige ud, om at tackle - de unge.
Kongres 2010
Kongres 2010 Vejret kom til at sætte sit præg på dette års kongres i Ungdomsringen. Sneen væltede nemlig ned over store dele af landet, og det gjorde på rejsen til og fra kongresbyen, Roskilde vanskelig for mange. Men programmet blev gennemført og beslutningerne truffet. Læs en reportage om kongressen her.
Ungdomskongres 2010
Ungdomskongres 2010 Denne reportage fra årets Ungdomskongres i Ungdomsringen er ikke som de fleste. Men det var Ungdomskongressen måske i virkeligheden heller ikke. Engagementet, initiativet og oplevelserne var i fokus. Der var spændende input fra teatergruppen C:ntact, der var nervepirrende kampvalg, der var gode forslag fra deltagerne – der var unge, der VIL arbejdet i Ungdomsringen og Ungerådet. Læs mere her.
Regionsgeneralforsamlinger 2010
Regionsgeneralforsamlingerne i Ungdomsringens regioner er nu vel overstået. De nye medlemmer af regionsbestyrelserne og Ungerådet er blevet valgt. Det betyder både farvel til kendte ansigter – men heldigvis også goddag til mange nye, der gerne vil gøre en aktiv indsats som politiker i Ungdomsringen. Digitale Nyheder bringer her et overblik over, hvordan de nye regionsbestyrelser og ser ud og hvem der er blevet valgt ind i Ungerådet.
Fagligt Indspark
Fagligt Indspark Ungdomsringen har netop udgivet bogen ”Aktiviteter tiltrækker, relationer fastholder - måske” sammen med CUR, Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik. Bogen undersøger, hvad unge har brug for i et godt fritidsliv, og den kommer også med bud på, hvordan fremtidens klub/ungdomsskole kan se ud. Med afsæt i bogen stiller Ungdomsringens konsulent, Katrine Peitersen her skarpt på det betydningsfulde fritidsliv.
Efterlysning
Så er det tid at indstille gode kriminalpræventive projekter til at modtage Den Kriminalpræventive Pris for 2011. Så derfor efterlyses klubber/ungdomsskoler, projektet eller personer som har gjort en særlig indsats eller taget et særligt initiativ på det kriminalpræventive område. Læs hvordan kandidater kan indstilles her.
Fornem pris til klubarbejde
Fornem pris til klubarbejde For få unge får i dag en ungdomsuddannelse, mener regeringen. Men i Århus har en fritids- og ungdomsklub fundet en kreativ vej til at guide skoletrætte unge tilbage på skolebænken. Klubben modtog for nylig en ærespris på 100.000 kroner for projektet 'Den rullende skole'. Journalist Trine Vinther Larsen fra BUPL fortæller her om projektet.
JM i indefodbold 2010
JM i indefodbold 2010 275 hold og omkring 2.000 større børn og unge deltog, da Lemvig Ungdomsgård først i november havde inviteret til Jysk Mesterskab i indefodbold 2010. Stævnet, der er et af landets allerstørste fodboldstævner, var nummer 43 i rækken. Stævnet handler selvfølgelig først og fremmest om at finde frem til årets jyske mestre – men der blev også plads til mange andre oplevelser for både børn, unge og voksne, fortæller Bjørn Kirkegaard i denne reportage.
Kort Nyt
• Det var den chance jeg fik - ny bog om livet som anbragt ung
• Færre sprutreklamer rettet direkte til unge
• Natteravnene optaget i Det Kriminalpræventive råd
Smag julen ind med madmor Lasse
Smag julen ind med madmor Lasse Julen nærmer sig, og det markerer Digitale Nyheder selvfølgelig også på den velsmagende måde. Til daglig er Lasse Møller-Tallingbjerg den populære madmor i klubben Akva2000 i Århus. Han er uddannet kok fra den sønderjyske Rødekro, der ligger i byen af samme navn, så han ved godt, hvad der skal til, for at julen smager helt rigtigt. Madmor Lasse elsker god julemad med et tvist. Her kommer et par af Lasses bedste juleopskrifter.
Kalender december 2010 og januar 2011
Kalender december 2010 og januar 2011 Her kan du læse, hvad der sker i Ungdomsringen i den nærmeste fremtid.

Udgivet af Ungdomsringen
Tigergården - Nørregade 77 6. - Postboks 109 - 5100 Odense C
Tlf. 70 27 00 50 - Fax 70 27 00 54

Redaktør: Charlotte Nyborg
Ansvarshavende: Næstformand Søren Olsen

Synspunkter i Ungdom & Fritid Digitale Nyheder er ikke nødvendigvis sammenfaldende med Ungdomsringens

Hvis du vil afmelde dette nyhedsbrev:

07-12-2010Print nyhed
Tilbage
Del