Konference om ESport & Gaming.


30. sep 2016 / 09:30 - 16:00
Syddansk Erhvervsskole, Munkebjergvej 130, 5230 Odense M - bygning 7a - konferencesalen

Ungdomsringen er stolte over at kunne indbyde til konference på SYDDANSK ERHVERVSSKOLE i Odense.

Konferencen om Esport og gaming - 'ESport som læring og dannelse  - Imellem underholdning og pædagogisk korrekthed' har fokus på den hastige udvikling inden for Gaming/E-Sport, både som aktivitet, men også som mulighed inden for undervisningsområdet. Derfor har Ungdomsringen besluttet, at afholde en konference omkring gaming og ESport.


Det er lykkedes os at få fat i nogle af landets bedste folk inden for Gaming og ESport, og de vil give os et godt indblik i udviklingen inden for området.

Der vil bl.a. være oplæg af:

 • Anne Mette Thorhauge, Lektor ved Københavns Universitet og formand for Medierådet:
  ” Hvad er gaming, og hvilken verden er det, at de unge lever i? Hvad betyder PEGI, og hvordan bør du forholde dig til aldersmærkning i din klub/ungdomsskole? Det sociale aspekt i gaming - hvilke fællesskaber er der, og hvordan kan du skabe et sundt spilmiljø i din klub/ungdomsskole?”
 • Carsten Jessen, Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier:
  Spil vil få en fremtrædende plads i fremtiden, fordi de børn og unge, der i dag vokser op med dem, bringer erfaringer og kultur fra deres omgang med spillene med ind i deres voksenliv. De nye generationer har lært at lære, arbejde, samarbejde og løse problemer via spil, og den, der ikke forstår spil, kan få svært ved at forstå den verden, de generationer vil skabe.
 • Jens Chr. Ringdal, E-sport Danmark og Iplay:
  Jens Christian vil fortælle om ESportens vej til anerkendelse som sportsgren, og de tiltag der er opstået for at nå målet. Branchen og de væsentligste aktører vil blive gennemgået samt i hvilken retning ESporten er på vej. Hvilke tendenser vi ser, og hvilke udfordringer eSporten står overfor. Hvad kan vi lære af udlandet, og hvad kan udlandet lære af Danmark".
 • Konferencier Thomas Bense:
  stifter af Pixel.tv og som flere gange har optrådt i diverse medier, og blandt andet er fast spilanmelder på Go' morgen Danmark.

Og derefter vælger man 2 workshops ud af følgende muligheder:

 • Workshop 1: Ringkøbing/Skjern Ungdomsskole:
  De præsenterede her i foråret 2016 valgfaget US-E (ungdomsskolernes E-Sport) - et sted, der lærer de unge at have en sund og intelligent brug af computeren. Og hvor formålet med E-Sport er: at give de unge muligheden for at udøve E-Sport i rammer, der sætter fokus på dygtiggørelse via sunde-, sociale- og faglige fællesskaber at lære de unge at bruge de lærte redskaber inden for såvel som uden for esports universet.
  Kom og hør om erfaringer med opstart, pædagogiske overvejelser og hvorfor Ringkøbing Skjern Ungdomsskole satser på E-Sport.
 • Workshop 2: UngVest Odense, omhandlende Sund Gaming projekt.
  Projekt ”Sund Gaming” går ud på at anerkende en idrætsgren, som både har ry for at være asocial, nørdet og i tæt relation til en usund og inaktiv livsstil. Vi vil udvikle forældreforståelse, se på læringspotentialet og udvikle de unge gamers syn på idrættens mange facetter og behov.
 • Workshop 3: Campus Vejle`s E-sportslinje.
  Workshop omhandlende Vejle Sportscollege som giver unge mulighed for at kombinere E-sport på eliteplan med en EUD, EUX- eller HHX-uddannelse.
   
 • Workshop 4: Dalum Hjallese Gymnastikforening satser på E-Sports afdeling.
  Mange unge mennesker sidder hjemme og spiller computerspil og nogen får ikke udviklet de sociale kompentencer, som kan hjælpe den senere gennem livet, som andre gør ved at gå til sport sammen

Konferencen henvender sig til ungdomsskoler, ungdomsklubber, E-Sportsforeninger, Efterskoler, Erhvervsskoler og andre interesserede omkring Gaming/ESport for børn og unge.

Prisen er 895 kr. for medlemmer af Ungdomsringen og 1.095 kr. for ikke-medlemmer.

Tilmelding foregår herunder, senest den 22. september 2016, og spørgsmål kan stilles til konsulent Morten Larsen på mol@ungdomsringen.dk eller på tlf. 30 92 21 60.

 


Vil du vide mere?
Morten Larsen
Morten Larsen
Team koordinator og konsulent
Region Syddanmark
30 92 21 60
mol@ungdomsringen.dk
Hjælp til tilmelding?
Charlotte Risum Jensen
Charlotte Risum Jensen
Sekretariatsmedarbejder
Aktiviteter, festivals, kurser i regionerne, medlemsregistrering og feriekolonien Stenbjerg
70270050
crj@ungdomsringen.dk