Natur og friluft - Kurser og kompetenceudvikling

11. maj 2016

Bålmad - ny inspiration

Indhold: I får mulighed for at afprøve en masse lækre "tapaslignende" små retter og en del forskelligt bålgrej i praksis. Frokosten består af de...

Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole, Vesterled 1, 8680 Ry

12. maj 2016

12 timers friluftsrelateret førstehjælpskursus

I år udbyder vi et 12 timers førstehjælpskursus (niveau mellem). Kurset er det man skal tage, hvis man skal være klatre-, træklatre-, kano-, eller...

Valby

17. maj 2016

Små udeaktiviteter i praksis

Mange gange kan man godt stå og mangle idéer til mindre udendørsaktiviteter. Dette kursus vil forsøge at råde bod på det. Vi skal prøve en række...

Knøsgården mellem Ry og Silkeborg

Se alle kurser, events og arrangementer her


Natur og friluft

Ungdomsringen udgiver sammen med Havkajaksamrådet, Friluftsrådet og Natur- og aktivitetscentret Kattinge Værk 2 hæfter om Havkajak og et om kano samt det gratis Endags Sikkerhedskursushæfte i kano eller kajak.
Hæfterne opdateres løbende for at få det nyeste med om teknikker, regler mv.
 
Endags Sikkerhedshæfte for kano og kajak
Dette er et hæfte med pensum til de endags sikkerhedskurser i kano og havkajak, der tilbydes i flere og flere kommuner. Disse kurser giver medarbejdere kompetencer til sejlads i kano og havkajak i på forhånd udpegede meget beskyttede farvande med vandtemperaturer over 10 grader og vind på op til 4 m/sek.
 
Havkajakinstruktør 2
Kajakhistorie, om kajaktyper og konstruktion, teori og pædagogik med bl.a. undervisningslære, lederegenskaber, roteknik og redningsøvelser i praksis ud fra Havkajaksamrådets vejledende retningslinier.
 
Havkajakroer
Kajaktyper, udstyr, påklædning, vind og vejr, Færdsel i naturen, sikkerhed samt de grundlæggende ro- og sikkerhedsteknikker ud fra Havkajaksamrådets vejledende retningslinier på havkajakroer-niveauet.
 
Kanoinstruktør
Kanotyper, udstyr, påklædning, vind og vejr, færdsel i naturen, pædagogik og undervisningslære, sikkerhed samt de grundlæggende padle- og sikkerhedsteknikker ud fra kanosamrådets vejledende retningslinier på kanoinstruktør-niveau.
 
Natur og Friluftsliv i Klubberne
Hæftet ”Natur og Friluftsliv i Klubberne” indeholder en inspirationsdel med konkrete udeaktiviteter omkring klubbben, friluftsliv samt naturaktiviteter. Derudover er der også en faktadel med en masse praktiske oplysninger om natur og friluftsliv i Ungdomsringen.
Bestil hæftet her